Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

SAKLI CENNET HALFETİ’DE LOKANTA VE TEKNELERDE DENETİM

SAKLI CENNET HALFETİ’DE LOKANTA VE TEKNELERDE DENETİM
REKLAM ALANI
01.09.2021
A+
A-

SAKLI CENNET HALFETİ’DE LOKANTA VE TEKNELERDE DENETİM

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, “Saklı Cennet” olarak bilinen Halfeti’de bulunan yüzer duba restoranlarda ve teknelerde bir dizi denetim gerçekleştirdi.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ilgi odağı olan Sakin Şehir Halfeti’ye gelen misafirlerin güvenliği, refahı ve huzuru için denetimlerini sürdürüyor.

Büyükşehir zabıta ekipleri, ilçede bulunan restoranlarda fiyat tarifesi denetimi yaparken gezi teknelerinde ise olası bir kaza durumunda hayat kurtaracak önlemlerin alınıp alınmadığını denetledi.

Tekneler aracılığıyla Halfeti’nin eşsiz doğal güzelliklerini görme fırsatı bulan misafirlere de maske ve mesafe uyarılarında bulunan zabıta ekipleri maskesi olmayan vatandaşlara ise maske dağıttı.

Denetimler esnasında lokanta işletmecilerine her masada fiyat listesi olması gerektiğini hatırlatan ekipler, bölgeye gelen yerli ve yabancı misafirlere karşı fahiş fiyat uygulanmasına müsaade edilmeyeceğinin de altını çizdi.

Teknelerde olası bir yangına müdahale etmek için yangın söndürme tüpü, boğulma vakalarına karşı can simidi ve teknedeki yolcu sayısınca can yeleği bulundurulması gerektiği tek tek kontrol edilerek kaptanlara gerekli yarılar yapıldı.

 

REKLAM ALANI