Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL, ALMANYA’DA İSLAM DİNİNİN RESMİ DİN OLARAK TANINMASI İÇİN BAŞVURU YAPTI

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL, ALMANYA’DA İSLAM DİNİNİN RESMİ DİN OLARAK TANINMASI İÇİN BAŞVURU YAPTI
REKLAM ALANI
16.05.2021
A+
A-

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL, ALMANYA’DA İSLAM DİNİNİN RESMİ DİN OLARAK TANINMASI İÇİN FEDERAL ALMANYA MECLİSİ’NE VE 16 EYALET MECLİSLERİNE BAŞVURDU!

Almanya’da 60 yıldır müslümanlar yaşamasına rağmen ve müslümanların sayılarının 5 milyonu geçmesine rağmen; İslam hâlâ resmi din olarak tanınmış değildir!

Açıklama yok.

Almanya’da bu zamana kadar İslam dininin resmi din olarak tanınması için ve kamu tüzel kişiliğe sahip olması için (Körperschaft des öffentlichen Rechts); resmi makamlara hiç bir müracaat yapılmadığı ortaya çıkmıştır!

Açıklama yok.

Almanya’da tarihi davalara imza atan Prof. Dr. Abdurrahim Vural, müslümanların bir çok sorununa çözülmesi için el attığı gibi, bu konuya da el atarak; Almanya’da İslam dininin resmi din olarak tanınması için, bilhassa İslam dininin kiliselerle eşit hakka sahip olabilmesi için ve kamu tüzel kişiliğe sahip olması için (Körperschaft des öffentlichen Rechts); kolları sıvayarak, konuyla ilgili Federal Almanya Meclisi’ne ve 16 Eyalet Meclisleri’ne başvurdu.

Açıklama yok.

Ayrıca bu başvuru Almanya tarihinde ilk başvuru olarak tarihe geçti.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

REKLAM ALANI