Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ`dan 23 Nisan Mesajı

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ`dan 23 Nisan Mesajı
REKLAM ALANI

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ`dan 23 Nisan Mesajı

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102’nci Kuruluş Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

Milletvekili KARADAĞ, mesajında şunları kaydetti:

“Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, Türk milletinin var olma- yok olma mücadelesinde kendi azim ve kararlılığıyla çözüme ulaşmasının, netice almasının en büyük örneklerinden birisidir.

Büyük Atatürk, her şeyin bitti dendiği anda, bu büyük milletle her şeyin en iyi şekilde başarılacağına inanmış ve bundan daha da önemlisi bu gerçeği herkesin görmesini sağlamıştır. 23 Nisan 1920 bu nedenledir ki, bu milletin önemli günlerinden birisi değil, bu milletin her zaman için en büyük güçlüklere bile kendi iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü aşabileceğinin en büyük simgesidir.

23 Nisan 1920, bundan 102 yıl önce işgale karşı milli duruşun ve cesaretin somut bir adımı olarak ortaya çıkarak ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle istiklâl mücadelesini başarıyla sonuçlandırmıştır.
Çünkü bizler çok iyi biliriz ki; Milli egemenlik milletin namusudur, şerefidir, haysiyetidir. İşte bundan dolayı 23 Nisan 1920, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan ettiği gündür.
Ecdadımız tarafından gelecek nesillere ne kadar değer verildiğinin, onların ne kadar önemsendiğinin, bir göstergesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu günü, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmiştir.

Yüzlerinde gülücüklerin, kɑlplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmɑmɑsını temenni ettiğimiz, bunun için büyük gɑyretsɑrf ettiğimiz bütün çocuklɑrımızın ve Türk Milleti’nin 23 NisɑnUlusɑl Egemenlik ve Çocuk Bɑyrɑmı’nı kutluyor, bɑştɑ Büyük Önder Atɑtürkolmɑk üzere, ilk meclisin kurucu üyelerini, ülkemizin bɑğımsızlığı ve egemenliği uğrundɑcɑnlɑrınıfedɑ eden bütün şehitlerimizi sɑygı ve minnetle ɑnıyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.