Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ : “İLİMİZE YAPTIRDIĞIMIZ YATIRIMLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ : “İLİMİZE YAPTIRDIĞIMIZ YATIRIMLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
REKLAM ALANI

 

 

 

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ : “İLİMİZE YAPTIRDIĞIMIZ YATIRIMLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ, TBMM’de Basın toplantısı düzenleyerek Iğdır için yapılan yatırımlar başta olmak üzere Metsamor Nükleer Santralinin kapatılması ile birlikte Iğdır’da yaşanılan hava kirliliğine ve Iğdırlı hemşehrilerinin beklentilerine değinerek, yapılan ve yapılacak olan yatırımların sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurguladı.

Bilgilendirme amaçlı yaptığı basın toplantısında yatırımlar üzerinde duran Yaşar KARADAĞ, yapılan yatırımları bakanlıklar başlıklarıyla sıralayarak şöyle konuştu : “Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ilimize 2022 yılında; 19 Okul, 272 Derslik, 1 Pansiyon, 350 Kişilik Çok Amaçlı Salon olmak üzere toplamda 350 Milyon TL’lik dev bir yatırım gerçekleştirdik.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde de büyük yatırımlara imza attık. 1700 Kişilik Yurt, Topçular Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Merkez 14 Kasım Spor Salonu, Emek Spor Salonu, Topçular Spor Salonu, Emek Gençlik Merkezi, Karaağaç Gençlik Merkezi, Konaklı Gençlik Merkezi, Tuzluca Gençlik Merkezi, Tuzluca Spor Salonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesinde görülmemiş yatırımlara imza attık.
Bununla birlikte 2022 yılında yapımına başlanılan Kars – Iğdır – Aralık – Dilucu Demiryolu Hattı Projesi, 2016 yılında yapımına başlanılan ve 2022 yılı itibariyle yapımına hız kazandırdığımız Kars – Digor – Iğdır Karayolu Projesi ve Iğdır – Doğubeyazıt Karayolu Projesi üzerinde durarak takip ettiğimiz projelerdir.

Tarım ve Hayvancılığın önem arz ettiği ilimizde Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde, 2013 yılında başlanılmış Tuzluca (Depolama Sulama) Projesi ile 2022 yılında başlattığımız Aşağı Aras Havzası (Tuzluca Barajı ve Sulaması) Projelerinin 2023 yılı içinde de devamını sağlatacakkaynağın bütçeden aktarılmasını sağlattırmakla kalmayıp, 2023 yılı Kamu Yatırım Programları kapsamında Iğdırlı Çiftçilerimizin Hemşehrilerimizin de çok beklediği, Iğdır – Tuzluca Göktaş Göleti ve Sulaması Projesi, Iğdır – Tuzluca Bağlan Göleti ve Sulaması Projesi, Iğdır – Merkez Yağlı Göleti ve Sulaması Projesini faaliyete geçirmekten büyük mutluluk duyuyorum. 1. Grupta yer alan 55 Adet Yer Altı Su Kuyularının tamalandığını, 2. Gruptaki 54 Adet Yer Altı Su Kuyusunun da en kısa sürede tamamlanacağını duyurmak isterim.

2020 yılında gündeme alınan Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı Projesi ile 2022 yılında başlattığımız Aşağı Aras Havzası (Tuzluca Barajı ve Hes) Projesinin de yakından takipçisiyiz. Ayrıca Tuzluca İlçemiz ve Melekli Beldemizde olduğu gibi Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı üzerinde bulunan Karakoyunlu ve Aralık İlçelerimizi de en kısa zamanda doğal gaza kavuşturacağız.

Bütün bunlarla birlikte, uzun zamandır çözümsüz bir sorun halinde duran ilimizin içme suyu problemi ile kanalizasyon alt yapı sorununu nihayet çözmüş bulunmaktayız. Ayrıca Millet Bahçesi, Dilucu Şehitler Anıt Parkı, Meydan Düzenlemesi, Yeni Belediye Binası Yapımı, Sebze ve Meyve Hali, Şehirler arası Otogar yapımı ile ilimizin çehresi değişmektedir.”

METSAMOR NÜKLEER SANTRALİ KAPATILMALI, İLİMİZİN HAVA KİRLİLİĞİ PROBLEMİ ÇÖZÜLMELİ
1977 yılının teknolojisi ile yapılmış ve halen faaliyette olan Metsamor Nükleer santralinin hem Iğdır ili için hem de bölge için büyük bir risk teşkil ettiğini belirten MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ, kendisinin de bunu her türlü platformlarda dile getirildiğini ve biran önce kapatılması gerektiğini vurguladı.

Iğdır ilinin hava kirliliğini de gündeme taşıyan KARADAĞ, gerekli tüm çalışmaların yapılarak, Iğdır’ın hava kirliliği probleminin çözülmesi gerektiği üzerinde durarak bunun için de gerekli tüm temasları hızlandırarak ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etti.

YATIRIMLAR MEMNUNİYET VERİCİ AMA BEKLENTİLERİMİZ VAR

Iğdır’a yapılan yatırımların kendisi ve hemşehrileri için memnuniyet verici olduğunu dile getiren MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ, ancak hala ihtiyaç duyulan öncelikli beklentilerinin olduğunun altını çizdi. Yaşar KARADAĞ : “Bütün yapılan bu yatırımlar elbetteki bizim için çok önemli. Hem kendim adına hem de hemşehrilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Ancak ilgili kurumlarımızdan, Yeni Adliye Binasının Yapımı, 150 Yatak Kapasiteli Ek Hastane Binasının Yapımı, Alican ve Boralan Sınır Kapılarının Açılması, Sınırda Serbest Bölge Kurulması gibi çözüme kavuşturulmasını istediğimiz acil beklentilerimiz var. Bunlarında önümüzdeki dönemlerde acil olarak çözüme kavuşturulması konusunda gerekli bütün çaba ve çalışmayı sarf edeceğiz. Iğdır ilimize gerekli tüm yatırımları yaptırarak, hem ilimizin çehresini daha da değiştireceğiz hem de Iğdırlı hemşehrilerimizin yüzünü güldüreceğiz” dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.