Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

MEHMET TAŞ `DAN 14 – 20 NİSAN ŞEHİTLER HAFTASI MESAJI

MEHMET TAŞ `DAN 14 – 20 NİSAN ŞEHİTLER HAFTASI MESAJI
REKLAM ALANI
14.04.2022
A+
A-

Profesyonel Gayrimenkul İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ünlü Siyasetçi Hayır Sever İş Adamı Mehmet Taş, 14-20 Nisan Şehitler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Taş, İslam dininde Peygamberlikten sonra gelen en yüce makam olan Şehitlik; Allah rızası için, din, vatan ve millet uğruna canını vermek demektir. Bu makama erişmek de şereflerin en büyüğüdür.

Şehitlerimiz, bu toprakları bizlere vatan kılan, bizler hür ve bağımsız bir şekilde yaşayalım diye canlarını veren mukaddes kişilerdir. Kuran-ı Kerim’de Şehitlerimiz için şöyle buyrulur; “Allah yolunda öldürülenler için “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz.” (Diyanet İşleri Başkanlığı Meali, Bakara Suresi 154. Ayet )

Şehitlerimiz; annelerinden, babalarından, kardeşlerinden, eşlerinden, çocuklarından geçerek bizlere bu toprakları vatan yaptılar. Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale Şehitleri’ne şiirinde bu durumu en veciz şekilde ifade eder; “Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!”

Yurdumuzu kanları, canları pahasına koruyan Şehitlerimize minnet borcumuz hiçbir zaman ödenmez. Bugün bizlere düşen Şehitlerimizin bize emanet ettiği vatanımızı canımız pahasına korumak, yaşatmak ve yüceltmektir.

Bu vesileyle, Çanakkale’de, Milli Mücadele’de, 15 Temmuz’da, Terör Operasyonlarında mukaddes vatan toprakları ve al bayrağımız uğruna canlarını hiçe sayan Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI