Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

Kazakistan ve Togo cumhurbaşkanları genişletilmiş formatta görüşmelerde bulundu

Kazakistan ve Togo cumhurbaşkanları genişletilmiş formatta görüşmelerde bulundu
REKLAM ALANI
01.12.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Akorda

Kazakistan ve Togo cumhurbaşkanları genişletilmiş formatta görüşmelerde bulundu

2023
Kassym-Jomart Tokayev ve Faure Essozimna Gnassingbe, iki devletin resmi heyetlerinin katılımıyla genişletilmiş formatta görüşmelerde bulundu.

 

 

 

Togolu heyeti karşılayan Kazakistan Cumhurbaşkanı, iki dost ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 10. yıldönümü arifesinde Astana’da gerçekleştirilen bu ziyaretin sembolizmine dikkat çekti.

 

– Bugünkü müzakereler ikili ilişkilerimizde yeni bir döneme işaret ediyor ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliğimizin gelecek vaat eden alanlarını keşfetmek için mükemmel bir fırsat sunuyor. Togo ile bağlarımızı güçlendirmek istiyoruz ve ülkenizi Afrika’da önemli bir ortak olarak görüyoruz” dedi.

 

Kazakistan liderinin de belirttiği gibi, coğrafi mesafeye rağmen ülkelerimizin pek çok ortak noktası var, özellikle çok mezhepli ve çok etnikli yapılarıyla öne çıkıyorlar.

 

 

 

– Kazakistan’da 100’den fazla etnik grup yaşıyor. Dinler arası ve dinler arası diyaloğun geliştirilmesi devlet politikamızın öncelikli yönlerinden biridir” dedi.

Kassym-Jomart Tokayev’e göre Kazakistan ile Togo arasındaki ortaklıkta keşfedilmemiş büyük bir potansiyel var. Gelişimi için, yatırımların karşılıklı korunmasına ilişkin bir anlaşma da dahil olmak üzere ikili belgelerin imzalanması gerekiyor.

 

 

 

İkili ticareti geliştirmenin ve iş çevreleri arasındaki bağları güçlendirmenin önemini kabul eden Kazakistan Cumhurbaşkanı, Kazakistan’ın Togo Fahri Konsolosu görevi için uygun bir adayın belirlenmesini önerdi. Böyle bir adımın ülkeler arasında B2B temasların gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyor.

Devlet Başkanımız, “Kazakistan ve Togo gibi devletlerin dünya çapında uluslararası işbirliğinin geliştirilmesinde daha aktif ve yapıcı bir rol oynayabileceğine inanıyorum” dedi.

 

Faure Gnassingbé, sıcak karşılama için Kazak tarafına teşekkür etti ve Togo’nun ekonominin çeşitli alanlarında karşılıklı çıkarlara dayalı işbirliği kurma konusundaki kararlılığını doğruladı.

 

 

 

– Kazakistan’ı ziyaret davetiniz ilişkilerimize yeni bir ivme kazandırıyor. Kazakistan ve Togo stratejik ortak olabilirler. Ülkenizin muazzam bir ekonomik potansiyeli var. Heyetimiz ticaret ve ekonomik alan, madencilik, tarım, ulaştırma ve dijitalleşme alanlarında işbirliğini genişletmekle ilgileniyor. Kapsamlı bağlar kurmayı amaçlayan müzakerelerimiz, tarafların etkileşimi derinleştirmeye olan ilgisini açıkça ortaya koydu” dedi.

 

 

 

İki ülkenin liderleri Kazak-Togolu ortaklığının gelişme umutlarını tartıştı. Siyasi diyalogun kurulmasına, ticaret, ekonomi, yatırım, enerji, ulaştırma, lojistik ve kültürel-insani alanlarda işbirliğinin derinleştirilmesinin yanı sıra sağlık ve askeri sanayi alanındaki etkileşime özellikle dikkat edildi.

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/prezidenty-kazahstana-i-togo-proveli-peregovory-v-rasshirennom-formate-28105057

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.