Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

Kassym-Jomart Tokayev, Konaev şehrinin genel planıyla tanıştı

Kassym-Jomart Tokayev, Konaev şehrinin genel planıyla tanıştı
REKLAM ALANI
06.09.2023
A+
A-

 

 

Olaylar

Çalışma gezileri

Kassym-Jomart Tokayev, Konaev şehrinin genel planıyla tanıştı

2023

Almatı bölgesine yapılan çalışma gezisinin bir parçası olarak ülkenin Cumhurbaşkanı Konaev’e geldi ve burada kendisine şehrin Genel Planı sunuldu.

 

 

 

 

Urbostil LLP Direktörü Lyubov Nysanbayeva, Devlet Başkanına 2050 yılına kadar bölgesel merkezin tasarım alanının 19.000 hektar olacağını ve nüfusun 200.000 kişi olacağını bildirdi.

 

 

 

Yeni bir kültür ve kamu merkezinin uzun vadeli gelişimi ve yerleştirilmesi için Zhana-Ile bölgesi seçildi. Sosyal, kültürel, konut, eğitim ve eğlence amaçlı nesnelerin yerleştirilmesini sağlar.

Omurga kümeleri ve işletmelerde 20 binin üzerinde istihdam yaratılması planlanıyor. Bu da 30 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak çok sayıda küçük ve orta ölçekli işletmenin ortaya çıkmasına yol açacak.

Almatı bölgesinin Akim’i Marat Sultangaziyev, Devlet Başkanına kamu dolgusunun iyileştirilmesine yönelik bir proje sundu.

 

 

 

Akim’in bildirdiği gibi, benzersiz bir projenin uygulanmasına başlandı: 1.000 metre uzunluğundaki su yürüyüş yolu ve 3.000 metreye kadar genişleme ihtimali.

Toplantıda bölge başkanı bölgenin dijitalleşmesine özel önem verdi.

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanına, 67 sosyal tesisin yüksek hızlı internete bağlanması projesinin hayata geçirilmesinin yanı sıra 5G projesinin daha da hayata geçirilmesi için toplam 104 kilometre uzunluğunda fiber optik iletişim hattının döşenmesi hakkında bilgi verildi.

 

 

 

 

 

Şehirde kamu güvenliğinin sürekli izlenmesi amacıyla 412 adet güvenlik kamerası kuruluyor. Bu girişimlerin önemli bir kısmı Almatı bölgesindeki okullarda entegre bir güvenlik sisteminin oluşturulmasıdır. Proje kapsamında bölgedeki 125 okula Operasyon Kontrol Merkezi’ne bağlı 4.000 kamera kurulacak. Bu platform, potansiyel tehditlere hızlı bir şekilde yanıt vermenize ve uygun bir eğitim ortamı yaratmanıza olanak tanıyacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/kasym-zhomart-tokaev-oznakomilsya-s-generalnym-planom-razvitiya-goroda-konaev-584731

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.