Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

Devlet Dumasının sonbahar oturumunun sonuçları. Makaleyi yazan: Andrey Isaev

Devlet Dumasının sonbahar oturumunun sonuçları. Makaleyi yazan: Andrey Isaev
REKLAM ALANI
04.01.2024
A+
A-

Devlet Dumasının sonbahar oturumunun sonuçları. Makaleyi yazan: Andrey Isaev

Devlet Duması’ndaki Birleşik Rusya fraksiyonunun lider yardımcısının Rossiyskaya Gazeta’da yayınlanan makalesi
Bir dizi önemli sosyal karar aldığımız Devlet Dumasının sonbahar oturumu yakın zamanda sona erdi. Öncelikle 2024 federal bütçesinden ve 2025 ve 2026 planlama döneminden bahsediyoruz. Özellikle asgari ücretin 1 Ocak 2024’ten itibaren %18,5 oranında artarak ayda 19.242 rubleye kadar çıkacağı varsayılıyor. Bu karar cumhurbaşkanı tarafından başlatıldı, yaklaşık 5 milyon insanı etkileyecek ve eminim ki ülkemizin tüm sosyal alanının kalkınmasına ek bir ivme kazandıracaktır.

Buna ek olarak, Birleşik Rusya, istihdam merkezlerinin modernizasyonu, mesleki eğitim programlarının uygulanması, teknik okulların ve kolejlerin modern eğitim ve üretim kompleksleriyle donatılması da dahil olmak üzere bir dizi sosyal alanda harcamaları artıran bütçede değişiklikler yaptı; yaşlı ve engellilere yönelik uzun vadeli bakımın geliştirilmesi ve kalp-damar hastalıklarıyla mücadeleye yönelik ilaçların satın alınması için.

Sonbahar oturumunda istihdama ilişkin bir yasayı da kabul ettik. Bu belgeye göre istihdam hizmetleri, yalnızca işsiz olarak kayıtlı vatandaşlara değil, daha uygun iş arayışında olanlara da hizmet verecek. İşten çıkarılma riski taşıyan kişilere, emeklilik öncesi kişilere, Kuzey Askeri Bölge gazilerine ve aile üyelerine, engellilere ve gençlere özel destek sağlanmaktadır. Ayrıca gelecek yıl 1 Şubat’tan itibaren işsizlik yardımları yıllık olarak endekslenecek. Daha önce mümkün ve gerekli olduğu kadar düzensiz bir şekilde artıyordu.

Bir sonraki oturumda Devlet Duması iş kanununa uydu kanunları değerlendirmeye başlayacak. İş Kanunu, Vergi Kanunu ve diğer mevzuat düzenlemelerini yeni standartlara uygun hale getirmeleri gerekiyor. Ayrıca, platform istihdamının düzenlenmesine ilişkin ayrıntılara ilişkin bir yasa tasarısı üzerinde de çalışmalar devam edecek.

Ayrıca sonbahar oturumunda, 1 Temmuz 2024’ten itibaren bankalar aracılığıyla konut ve toplumsal hizmetler için ödeme yaparken komisyonları kaldıran bir yasayı kabul ettiğimizi de hatırlatmama izin verin. Hukukun zor bir kaderi oldu. Bunu 7. toplantımızda uygulamaya koyduk, neredeyse dört yıl boyunca bankacılık camiasının temsilcileriyle zorlu istişareler yapıldı ve sonunda cumhurbaşkanının desteği sayesinde yasa kabul edildi. Bankalarla yapılan istişareler sırasında, bankaların konut ve toplumsal hizmetler için komisyon talep etmeyeceği vatandaş kategorilerinin nihai listesinin hükümet tarafından oluşturulacağı konusunda anlaştık. Ancak tüm Rus emeklilerin komisyondan muaf tutulacağı zaten kesin olarak biliniyor.

Ayrıca, tıbbi kuruluşlara, ekipman satın alımı, rutin onarımlar ve işe alınan uzmanlar için kiralık konut için sağlanan tıbbi bakım için alınan zorunlu sağlık sigortası fonlarının bakiyesini kullanma hakkı veren mevzuatta bir değişiklik de yaptık. Bu karar birçok tıp kurumunun başkanları tarafından büyük bir heyecanla bekleniyordu.

Önceliğimiz SVO katılımcılarına, sevdiklerine ve yakınlarına destek olmaktı. Özel harekat katılımcılarımızın ve çocuklarının kolej ve teknik okullara öncelikli kayıtlarını sağladık. Ayrıca, Kuzey Askeri Bölge katılımcılarının savaş bölgesinde ölen, yaralanma nedeniyle ölen veya grup I engelli olan katılımcıların kefalet sözleşmeleri kapsamındaki yükümlülüklerinin sona ermesine ilişkin bir yasayı da kabul ettik. Son olarak, eski kolluk kuvvetlerinin aile üyelerine, özel bir operasyon sırasında ölmeleri durumunda konut ödemesi alma garantisi verildi.

2024 yılında da SBO katılımcılarını desteklemek için çalışmalarımıza mutlaka devam edeceğiz.

Hoparlör
İsayev Andrey Konstantinoviç
İsayev Andrey Konstantinoviç
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması’ndaki BİRLEŞİK RUSYA hizip başkan yardımcısı
#Isaev
#RG
#madde
#Devlet Duması
#sonbahar oturumu
#mevzuat
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/itogi-osennej-sessii-gosdumy-statya-andreya-isaeva

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.