Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

Devlet Başkanı, Singapur’un üçüncü Başbakanı ve Kıdemli Bakanı Lee Hsien Loong ile görüştü

Devlet Başkanı, Singapur’un üçüncü Başbakanı ve Kıdemli Bakanı Lee Hsien Loong ile görüştü
REKLAM ALANI
25.05.2024
A+
A-

Olaylar

Uluslararası topluluk

Devlet Başkanı, Singapur’un üçüncü Başbakanı ve Kıdemli Bakanı Lee Hsien Loong ile görüştü

2024

Singapur

 

 

 

Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, Kazakistan’ın Asya’da kendini kanıtlamış ve güvenilir bir ortağı olan Singapur ile işbirliğine büyük değer verdiğini vurguladı. Son liderlik değişikliğinin Singapur için önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Bu fırsatı değerlendiren Devlet Başkanı, Lee Hsien Loong’u Kıdemli Bakanlık görevini üstlendiği için tebrik etti. Üçüncü nesil liderliğin Lee Kuan Yew’in mirasının en iyi özelliklerini koruduğunu ve geliştirdiğini belirtti: eşitlik, meritokrasi, iyi yönetim ve sosyal uyuma dayalı başarılı, dinamik bir ulus.

 

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev, Lee Hsien Loong’un yirmi yılı aşkın süredir Kazakistan ile Singapur arasındaki kapsamlı ortaklığa önemli katkılarda bulunduğunu ve ülkemizin gerçek bir dostu olduğunu kaydetti.

Buna karşılık Lee Hsien Loong, ülkeler arasında karşılıklı yarar sağlayan iş birliğini güçlendirmenin önemini vurguladı. Ona göre Singapur, Kazakistan ile stratejik ortaklığı sürdürmeye kararlı.

 

Muhataplar ticaret, ekonomi, yatırım, finans, ulaştırma, lojistik ve insani alanlardaki etkileşim konularını tartıştılar. Uluslararası gündemdeki güncel konulara ilişkin kapsamlı bir görüş alışverişinde bulunuldu.

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-provel-vstrechu-s-tretim-premer-ministrom-starshim-ministrom-singapura-li-syan-lunom-2442725

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.