Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

Devlet başkanı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü

Devlet başkanı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü
REKLAM ALANI
09.10.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

 

Olaylar

Uluslararası topluluk

Devlet başkanı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü

2023

Moskova, Rusya Federasyonu

 

 

 

 

Rus gazının ülkemiz toprakları üzerinden Özbekistan Cumhuriyeti’ne naklinin açılış törenine katıldıktan sonra Kazakistan ve Rusya cumhurbaşkanları görüşmelerde bulundu.

Toplantıda liderler, iki ülkenin stratejik ortaklığının mevcut durumu ve daha da güçlendirilmesine yönelik umutları tartıştı ve ayrıca ticaret, ekonomi, enerji, ulaştırma, lojistik ve diğer alanlarda yakın işbirliğinin sürdürülmesinin önemini vurguladı.

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev, asırlık dostluk ve iyi komşuluk geleneklerine dayanan Kazak-Rusya ilişkilerinin giderek geliştiğini kaydetti.

 

 

– Devletlerimiz arasındaki işbirliğine gelince, başarılı bir şekilde gelişiyor ve çok yönlüdür. Her şeyden önce bu, doğası gereği stratejik olan ve devletlerimiz arasındaki çeşitli alanlardaki müttefik ilişkilerinin doğası olan bir işbirliğidir. Bugün büyük bir projenin lansmanına katılımcı olduk. Aslında sayı olarak belki o kadar büyük değil ama kısa sürede çok iş yapıldı. Elbette bunun gelecekte büyük sembolik önemi olacak” dedi.

 

 

Buna karşılık Vladimir Putin, ikili ilişkilerin yüksek düzeyde olduğunu ve bunların daha da güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

 

 

 

– Moskova’ya gelişiniz önemli bir şey. Bunun için ve ayrıca bugün sunduğumuz projeyi yaptığınız için size minnettarım. Bana göre oldukça mütevazı ama bir bütün olarak bölgenin enerji sektöründe işbirliğine yönelik ilk ve çok önemli adımdır. Çok büyük ortak çalışmalarımız var. Durum her alanda çok olumlu gelişiyor. Rusya Devlet Başkanı, “Bunun için size teşekkür etmek istiyorum” diye vurguladı.

 

 

 

Görüşme sırasında Kassym-Jomart Tokayev, Vladimir Putin’i doğum gününde sıcak bir şekilde tebrik etti ve Kazakistan ile Rusya arasındaki stratejik ortaklığın yanı sıra Avrasya bölgesindeki çok yönlü entegrasyon bağlarının derinleştirilmesine kişisel katkısına dikkat çekti.

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-provel-vstrechu-s-prezidentom-rossii-vladimirom-putinym-79112

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.