Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

Devlet başkanı Rusya Devlet Başkanı ile genişletilmiş formatta görüştü

Devlet başkanı Rusya Devlet Başkanı ile genişletilmiş formatta görüştü
REKLAM ALANI
10.11.2023
A+
A-

 

 

 

 

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı Rusya Devlet Başkanı ile genişletilmiş formatta görüştü

9 Kasım 2023

 

 

 

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki ülkenin resmi heyetlerinin katılımıyla görüşmelerde bulundu.

 

 

 

 

Devlet Başkanımızın da belirttiği gibi, Rusya Devlet Başkanının Kazakistan’a yaptığı mevcut ziyaret, devletlerarası ilişkilerin gelişme umutlarının daha da belirlenmesi açısından özel bir öneme sahiptir. Ona göre, bugün ikili işbirliği her alanda stratejik ortaklık ve ittifak ruhuyla başarıyla gelişiyor.

Kazakistan lideri, “Kazakistan ve Rusya, bağımsız ve egemen kalkınma yollarının seçilmesinin engellenmediğini, tam tersine, eşit ve karşılıklı yarar sağlayan ortaklığın getirisini büyük ölçüde artırdığını eşit derecede iyi anlıyorlar” dedi.

 

Kassym-Jomart Tokayev, ortak çabalar sayesinde Kazakistan ile Rusya arasındaki sınırın her iki ülke ekonomisinin yararına aktif bir şekilde çalıştığını, sınır bölgelerinde yaşayan yaklaşık 25 milyon insanın somut faydalar elde ettiğini kaydetti.

 

 

 

– Dostluk, güven ve iyi komşuluk gibi sarsılmaz değerler, çok eski zamanlardan beri sınırın her iki tarafında yan yana yaşayan atalarımızın mirasıdır. Bu değerleri korumamız ve gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor” diye vurguladı.

Müzakereler sırasında taraflar, ikili ekonomik gündemin önemli yönlerini kapsamlı bir şekilde tartıştı, geleceğe yönelik ana işbirliği alanlarını belirledi ve sağlık, enerji, ulaştırma, tarım da dahil olmak üzere çok çeşitli alanlarda etkileşimi derinleştirmeyi amaçlayan bir dizi anlaşmaya vardı. , spor vb.

 

 

 

Buna karşılık Vladimir Putin, Kassym-Jomart Tokayev’e geleneksel olarak sıcak karşılamasından dolayı teşekkür etti ve dar formattaki müzakerelerin verimliliğine dikkat çekti.

– Rusya ve Kazakistan sadece müttefik değil aynı zamanda en yakın müttefiklerdir. Bu tür ilişkiler son yıllarda gelişti ve Kassym-Jomart Kemelevich’e ilişkilerimizi güçlendirme geleneğini sürdürdüğü için teşekkür etmek istiyorum, bu da elbette halklarımıza fayda sağlıyor” dedi.

 

 

 

 

Ayrıca Vladimir Putin, öncelikli işbirliği alanlarının tarımın yanı sıra eğitim ve bilim, yüksek teknoloji, makine mühendisliği, kimya endüstrisi ve endüstriyel üretim gibi alanları da içermesi gerektiğine inanıyor.

Toplantının sonunda liderler, çok yönlü Kazak-Rusya ilişkilerini derinleştirme ve Avrasya bölgesindeki entegrasyon süreçlerini teşvik etme konusundaki karşılıklı kararlılıklarını doğruladılar.

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-provel-peregovory-s-prezidentom-rossii-v-rasshirennom-sostave-9103338

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.