Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

Devlet başkanı Fuzuli’deki Kurmangazi Çocuk Yaratıcılık Merkezi’nin açılış törenine katıldı

Devlet başkanı Fuzuli’deki Kurmangazi Çocuk Yaratıcılık Merkezi’nin açılış törenine katıldı
REKLAM ALANI
14.03.2024
A+
A-

Olaylar
Uluslararası topluluk
Devlet başkanı Fuzuli’deki Kurmangazi Çocuk Yaratıcılık Merkezi’nin açılış törenine katıldı
2024

Fuzuli, Azerbaycan

 

 

 

 

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazak besteci Kurmangazy’nin adını taşıyan Çocuklar Yaratıcılık Merkezi’nin açılış törenine katıldı.

 

Modern İnovasyon Merkezi, Kazak halkından kardeş Azerbaycan halkına insani bir hediye olarak Kassym-Jomart Tokayev’in girişimiyle en kısa sürede inşa edildi.

– Bu bizim Kazakistan halkı adına hediyemizdir. Kişisel talimatım üzerine, bu hediye özel şirket BI Group tarafından sunulmaktadır ve bunu tüm insanlardan, tüm kalbimle söylüyorum. Bu tesisin ülkelerimiz arasındaki kapsamlı bağları güçlendirmeye mutlaka hizmet edeceğini düşünüyorum. Size başarı ve refah diliyorum. Hiç şüphe yok ki, Azerbaycan’ın bu kutsal bölgesi güçlü bir gelişme kaydedecektir” diye konuştu.

 

İlham Aliyev de Kassym-Jomart Tokayev’e ve tüm Kazakistan halkına teşekkür etti.

– Böyle kardeşçe bir hediye için size şükranlarımı sunmak istiyorum. Kurtarılmış topraklarda bir Çocuk Yaratıcılık Merkezi oluşturmak sizin kişisel girişiminizdir. En son bir buçuk yıl önce Azerbaycan’a gittiğinizde bu Merkezin tanıtımı yapılmıştı ve tam anlamıyla bir yıl içinde inşa edilmiş ve bugün resmen açılıyor. Merkez, adını Kazak halkının büyük oğlu Kurmangazy’den alıyor. Dün de söylediğimiz gibi burası sadece Çocukların Yaratıcılık Merkezi olmayacak, Kazakistan ve Azerbaycan’ın Dostluk ve Kardeşlik Merkezi olacak. Bu girişim için gerçekten minnettarız. Bu, tüm Azerbaycanlıların anısında yaşayacaktır” dedi.

 

Yeni eğitim kompleksi için Kurmangazy isminin seçilmesi de tesadüfi değil; seçkin Kazak kuishi’nin efsanevi eserleri tüm Türk dünyasının malı haline geldi.

– Aslında Kurmangazy, Kazak müziğinin devlerinden biri, hatta Türk kültürünün ayrılmaz bir parçası bile diyebiliriz. Kazak müziğini Kurmangazy adı olmadan hayal etmek zor. Müziği çok dinamik ve modern. Kassym-Jomart Tokayev, şu ana kadar ünlü kuy’u “Saryarka”nın büyük bir heyecanla dinlendiğini kaydetti.

İki ülkenin liderleri, Çocuk Yaratıcılık Merkezi’nin yeni ofislerini, dersliklerini, salonlarını ve yaratıcı stüdyolarını ortaklaşa denetledi.

 

Tesisin ilk taşının döşenmesi 2023 yılının Mart ayında gerçekleşti. Tasarımı 3 ayda, inşaatı ise 9 ayda tamamlandı.

Merkez 1,5 hektarlık bir alana kurulu olup toplam inşaat alanı 2.700 metrekaredir. İki katlı bina, 600 çocuğun çeşitli vardiyalarda okul dışı eğitimi için gerekli tüm koşullara sahip. Bir konferans salonu, satranç sınıfı, aşçılık sınıfı, sanat ve heykel stüdyosu, koreografi salonu ve spor salonu, kayıt odası, müzik ve vokal sınıfı, fotoğraf ve video düzenleme odaları, web tasarımı ve robotik, montaj bulunmaktadır. salonu ve 3D modelleme dersi. Bilişim girişimlerine ve halı dokuma sanatı da dahil olmak üzere Azerbaycan’ın ulusal kültürüne özel önem verilmesi planlanıyor.

Devlet Başkanı Kassym-Jomart Tokayev, Merkez personeline Kurmangazy dombrasının bir kopyasını ve öğrencileri eğitim kompleksine taşımak için bir otobüs hediye etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-uchastie-v-ceremonii-otkrytiya-centra-detskogo-tvorchestva-imeni-kurmangazy-v-fizuli-1224033

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.