Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

Cumhurbaşkanımız Erdoğan: “Kış Kartalı Harekâtı, Teröristlerin İnlerini Başlarına Yıkma İrademizin Bir Adımı”

Cumhurbaşkanımız Erdoğan: “Kış Kartalı Harekâtı, Teröristlerin İnlerini Başlarına Yıkma İrademizin Bir Adımı”
REKLAM ALANI
05.02.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanımız Erdoğan: “Kış Kartalı Harekâtı, Teröristlerin İnlerini Başlarına Yıkma İrademizin Bir Adımı”
04.02.2022
Haberin Fotoğrafları

Açıklama yok.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti sonrası dönüş yolunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan, Irak’ın kuzeyinde devam eden terörle mücadele operasyonlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanımız Erdoğan özetle şunları söyledi:

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KÖKÜNÜ KAZIMAKTA KARARLIYIZ

Şu anda özellikle Irak’ta ve Irak’ın kuzeyinde Barzanilerin duruşu çok çok farklı. Ve bu duruşu Türkiye ile çok daha ortak, çok daha dayanışma içerisinde yürütüyorlar. PKK terör örgütüne karşı da farklı bir duruşları var ve bu farklı duruşlarını da her geçen gün ispat ediyorlar. Bu gelişte yaptığımız görüşmelerde de ben kendisinde bunu özellikle gördüm ve anlaşılan o ki cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte Irak’ta yeni bir süreç başlayacaktır. Bölge halkları terörden bıkmış durumda. Kim ne derse desin biz ülkemizin ve bölgenin güvenliğini, huzurunu, istikrarını tehdit eden terör örgütlerinin kökünü kazımakta kararlıyız.

KIŞ KARTALI HAREKÂTI, TERÖRİSTLERİN İNLERİNİ BAŞLARINA YIKMA İRADEMİZİN BİR ADIMI

Kış Kartalı Harekâtı da Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki teröristlerin inlerini başlarına yıkma irademizin bir adımı. Hem bu harekâtta hem de bütün terörle mücadele operasyonlarında görev alan kahramanlarımızı kutluyorum. Tabii bu operasyonlarla iyice köşeye sıkışan teröristler çıldırmaya başladı. Çaresizliğin verdiği bir sonuç olarak kendi aralarındaki telefon konuşmalarında terör örgütü üyelerine “herkes kendi başının çaresine baksın” diye talimat geçiyorlar. Ama hiçbiri kaçacak delik bulamayacak. Terörü kaynağında kurutmakta kararlıyız. Teröristlere sınırlarımız içinde ve dışında nefes aldırmıyoruz, aldırmayacağız.

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/422022-75878

 

Açıklama yok.

REKLAM ALANI