Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gambiya’da katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı temaslarını tamamlamasının ardından ülkeye döndü

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gambiya’da katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı temaslarını tamamlamasının ardından ülkeye döndü
REKLAM ALANI
06.05.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gambiya’da katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı temaslarını tamamlamasının ardından ülkeye döndü

06.05.2024

 

 

 

 

 

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası görünürlüğünü artırma çalışmalarını devam ettireceğiz”

 

Shares
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, ülkeye dönüşünde düzenlediği basın toplantısında, Gambiya’daki zirvede Kıbrıs Türk halkını en iyi şekilde temsil ettiklerini ve başarılı bir zirve olduğunu kaydetti.

Kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı Gambiya Cumhurbaşkanı ve İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri’ne teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın güçlü bir organizasyon olduğuna işaret ederek, BM’den sonra ikinci büyük organizasyonda KKTC’nin gözlemci statüsünde yer almasının önemini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, zirvede, Kıbrıs Türk halkının maruz bırakıldığı haksızlıklar, izolasyonlar ve Rum baskısını anlattıklarını, Kıbrıs Türk halkının beklentisi olan izolasyonların kaldırılmasına destek verilmesini istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, bu çağda bu ambargoların insanlık dışı olduğunu söylediklerini ve kaldırılması için destek talep etmek yanında karşılıklı kültür, turizm, eğitim gibi her alanda ilişkilerin geliştirilmesini istediklerini ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin her süreçte yanlarında olduğunu, devletin statüsünün artırılması ve oradaki her görüşmenin kayda geçmesi adına destek verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, desteğe teşekkür etti.

“Başarılı bir ziyaret oldu, KKTC ve halkımızın sesini duyurduk, temsil ettik” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, toplantılarda, Gazze’de yaşanan insanlık dışı saldırıların da geniş bir şekilde ele alındığını kaydetti.

Aynı saldırılara maruz kalan Kıbrıs Türk halkının şansının Türkiye Cumhuriyeti olduğunu, bu yüzden en erken zamanda Gazze’de yaşananların son bulmasını temenni eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu yıl kutlanacak Kıbrıs Barış Harekatının 50. Yıl törenlerine İslam İşbirliği Teşkilatı yetkililerini de davet ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak uluslararası organizasyonlarda yerlerini almaları ve statüsünün yükselmesi adına çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek, bölgede yaşanan savaşlar yanında pandemi sürecine rağmen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin dimdik ayakta durmasının, barış, huzur ve güvenin korunmasının, “istikrar ve başarı” olduğunu belirtti.

“Hedef bu barış huzur ve güvenin devamıdır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, bu yüzden Kıbrıs’ta, yeni siyaset zemininde iki devletli çözümün doğru olduğunu söyledi.

Bu hafta görüşeceği BM Genel Sekreterinin Kişisel temsilcisinin de uğraşları olduğunu, ancak federal bir çözüm için ortak zemin olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu hafta Rum lider ve kendisiyle görüşmeleri olacağını, orada da yeniden kendisine yeni siyasetin anlatılacağını kaydetti.

“Yeni siyasette değişiklik veya geri adım asla yoktur” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye ile birlikte bu sürecin tam uyum içerisinde yürütüldüğünü, müzakerelerin yeni siyaset temelinde başlayabileceğini, federal temelde bir çözümün tükendiğini söyledi.

 

 

 

 

Yeni siyasetin aynen devam ettiğini yineleyen Cumhurbaşkanı Tatar, BM ve tüm ilgili çevrelere bunu anlatmaya devam edeceklerini vurguladı.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-gambiyada-katildigi-islam-isbirligi-teskilati-temaslarini-tamamlamasinin-12309

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.