Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, CHP Çorum milletvekili ile CHP KKTC temsilcisini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, CHP Çorum milletvekili ile CHP KKTC temsilcisini kabul etti.
REKLAM ALANI
21.07.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, CHP Çorum milletvekili ile CHP KKTC temsilcisini kabul etti.

 

“Barış harekâtı, bizim halkımızın direnişi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Türkü’ne olan inancı, birlikte ortaya koyulan irade ile gerçekleşmiş büyük bir başarı örneğidir”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ile CHP KKTC Temsilcisi Mustafa Yürükçü’yü kabul ederek görüştü.

Kabuldeki konuşmasında, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 48.yıl dönümünü kutladığımız bugünün Kıbrıs Türk tarihinin en önemli günlerinden biri olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şükranlarını sunarak Kıbrıs davasına katkı koyan liderlerimizi yad etti.
Kıbrıs Türkü ile Türkiye Cumhuriyeti’nin daima birlikte hareket ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Rum-Yunan ikilisinin yıllarca Kıbrıs Türkü’nü bu adadan atmak için birçok katliam ve saldırı gerçekleştirdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar sözlerini şöyle sürdürdü; “Kıbrıs Türkü, Rum saldırılarına örgütlü bir şekilde direnmiştir. 20 Temmuz 1974 cumartesi sabahı Türk askerinin adaya çıkması, Mücahitle Mehmetçiklerin buluşmasında sevinç gözyaşları dinmemiştir. Bizim halkımızın direnişi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Türkü’ne olan inancı, birlikte ortaya koyulan irade ile gerçekleşmiş büyük bir başarı örneğidir.
Pandemiye, ekonomik krize ve Rusya-Ukrayna savaşının bütün olumsuzluklarına rağmen KKTC’yi güçlendirmek için her türlü çalışma yapılmaktadır. Biz herkese, Türkiye Cumhuriyeti’nin bizim garantör ülkemiz olduğunu ve Türk askerinin varlığının önemini dile getiriyoruz. Türk askeri 1974’ten sonra adaya barışı getirmiştir. Türk askeri gelmeseydi bu katliamlar devam edecekti. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurum ve kuruluşlarının ve devleti yönetenlerin birlikte iki devletlilik siyasetine sahip çıkması bizim için oldukça önemlidir.”

Kabulde, Cumhurbaşkanlığı Siyasi İşler Danışmanı Anıl Kaya ve Cumhurbaşkanlığı danışmanlarından Gökhan Güler de hazır bulundu.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-chp-corum-milletvekili-ile-chp-kktc-temsilcisini-10029

 

 

 

REKLAM ALANI