Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

“Birleşik Rusya”, Saransk’ta “Sambo İçin” bölgesel bir forum düzenledi

“Birleşik Rusya”, Saransk’ta “Sambo İçin” bölgesel bir forum düzenledi
REKLAM ALANI
05.07.2023
A+
A-

“Birleşik Rusya”, Saransk’ta “Sambo İçin” bölgesel bir forum düzenledi

2023,

Parti projesinin ve “Sambo to School!” projesinin uygulanması, üniversitelerde personelin dövüş sanatları türlerinde eğitilmesi ve sambo sınıfları aracılığıyla gençlerin vatansever eğitimi tartışıldı.
Birleşik Rusya bölge departmanı sekreteri, Mordovya başkanı Artyom Zdunov , herkesi SAMBO’nun 85. yıldönümünü kutladı ve bu sporun gelişimine daha fazla önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

“En önemlisi bu spora karşı bir tutum kültürünün oluşması. Birisi profesyonel bir sporcu olacak, biri sadece fiziksel olarak kendini geliştirecek. Cumhuriyet’te kurulmakta olan Askeri-Vatansever Eğitim Merkezi “Avangard” zorunlu bir SAMBO programına sahip olmalıdır. Gelişiminde esas alınan olaylar sistemini korumak gerekiyor” dedi.

Parti projesinin bölge koordinatörü, Cumhuriyet Spor Bakanı Alexander Savilov, 184’ü spor kategorisine sahip olan ek eğitim kurumlarında ve spor kulüplerinde 640 sporcunun sambo bölümlerinde çalıştığını söyledi. Cumhuriyet’te toplam 2,5 bin kişi sambo yapıyor.

2023 yılında Cumhuriyet’te yedi sambo spor müsabakası düzenlenmesi planlanıyor.

Saransk’ta, Tüm Rusya projesi çerçevesinde “Okula Sambo!” bazı genel eğitim okulları bazında bölümler açılmıştır. Örneğin, Kovylkino 2 Nolu Okulundaki yaklaşık 150 çocuk kendileri için SAMBO’yu seçti.

Ayrıca, “Olimp”, “Dynamo” spor komplekslerinde, 2 Nolu Çocuk Yaratıcılığı Merkezi’nde farklı yaş gruplarından insanlar için sınıflar düzenlenmektedir. Aralık 2022’de, Sovyetler Birliği Kahramanı A.I. Semikov’un adını taşıyan Temnikovskaya ortaokulunda sambo dersleri için bir spor salonu açıldı. Proje kapsamında güreş matı ve donatılması için ekipman alımı yapılmıştır. Nisan 2023’te Lyambirsky belediye bölgesindeki Salovskaya ortaokulunda bir dövüş sanatları spor salonu açıldı.

Şimdi SAMBO derslerinin zorunlu eğitim modülüne dahil edilmesi sorunu çözülüyor. Herhangi bir beden eğitimi öğretmeni çocuklara kendini savunma tekniklerini öğretebilir. Bölgede Tüm Rusya “Üniversitelere Sambo” projesinin tanıtılması için çalışmalar devam etmektedir.

Mordovya başkanının kararıyla, Saransk’taki Olimp spor kompleksi temelinde Cumhuriyet’te sambo ve judo için ayrı bir spor okulu açılacaktır.

Birleşik Rusya’nın Temmuz 2022’de Za Sambo parti projesini başlattığını hatırlayın. Tüm Rusya Sambo Federasyonu Başkanı Sergey Eliseev koordinatörü oldu. Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreteri Andrey Turchak, Kamu Konseyi Başkanıdır. Projenin amacı, samboyu yerli bir spor ve Rus kültürünün önemli bir bileşeni olarak geliştirmek, yaygınlaştırmak ve tanıtmak, ayrıca kırsal alanlarda sambo bölümlerinin çalışmalarını organize etmek, sambo salonlarının inşasını ve yeniden inşasını teşvik etmektir.

Nisan ayında Birleşik Rusya ile Tüm Rusya Sambo Federasyonu arasında bir anlaşma imzalandı. Partinin desteğiyle Rusya’nın 70 bölgesinde “Sambo to School!” projesi hayata geçiyor.

Ayrıca, Tüm Rusya Sambo Federasyonu ve DPR Sambo Federasyonu’nun yardımıyla Sambo Okula! projesini başlatmak için bir anlaşma imzaladılar. Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin eğitim kurumlarında. Proje, çocukların ve antrenörlerin eğitimini, spor malzemelerinin sağlanmasını ve okulların himayesini sağlar. DPR’deki ilk sambo okulu, Temmuz ayında Mangush’ta 1 Nolu okul bazında açıldı. Eylül ayında Mariupol’da ilk SAMBO bölümü açıldı.

Konuşmacı
Zdunov Artyom Alekseeviç
Zdunov Artyom Alekseeviç
Partinin Mordovya bölge şubesi sekreteri, Mordovya Cumhuriyeti Başkanı
#Mordovya Cumhuriyeti
#bölgeler
#partproje
#ZaSambo
#Zdunov
#forum
#Savilov
#Arhipov
halka açık resepsiyon
İtiraz oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-provela-regionalnyj-forum-za-sambo-v-saranske

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.