Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

Vatandaşlarımız Bakanlığımızın Verdiği Hizmet ve Uyguladığı Politikalardan Memnun

Vatandaşlarımız Bakanlığımızın Verdiği Hizmet ve Uyguladığı Politikalardan Memnun
REKLAM ALANI
13.06.2021
A+
A-

Vatandaşlarımız Bakanlığımızın Verdiği Hizmet ve Uyguladığı Politikalardan Memnun

Bakanlığımızca yapılan ankette, vatandaşların %82’si Bakanlık hizmetlerimizden memnun oldu. Uygulanan politikalar arasında en yüksek memnuniyet ise %85,89 ile terör örgütleriyle mücadeleden duyuldu.

Bakanlığımıza, bağlı birimlerde verilen hizmetlerin vatandaş memnuniyetini ölçmek için her ay düzenli olarak IVR (Interactive Voice Response) (Etkileşimli Sesli Yanıt) Robot teknolojisi yardımıyla anket düzenliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bağlı kuruluşları ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve valiliklerce verilen hizmetlerin vatandaş memnuniyetini ölçmek amacıyla yapılan bu anketler, hizmet ve politika başlıklarında uygulanıyor.

Hizmetler anketi başlığında; alınan hizmetten genel memnuniyet, personel ilgisi, personel bilgi düzeyi, işlemin tamamlanma süresi ve birimin fiziki ortamı sorgulanıyor. Hizmet anketi başlığında, geçen mayıs ayı itibariyle 205 bin 330 kişiye düzenlenen ankette, genel memnuniyet oranı %82 olarak ölçüldü.

Terörle Mücadele Takdir Topladı
Politikalar anketi başlığında ise; terör örgütleriyle mücadele, trafik güvenliği uygulamaları, uyuşturucu ile mücadele, hırsızlık dolandırıcılık gibi asayiş olaylarıyla mücadele, kaçak göçle mücadele, afetlere hazırlık, kimlik kartı sürücü belgesi ve pasaport belgesi dâhil nüfus işlemlerindeki memnuniyet derecesine ilişkin belirlemeler yapılıyor. Mayıs ayı itirabariyle bu başlık altında 100 bin 291 kişiye düzenlenen ankette; politikalardan genel memnuniyet %75,08 olarak ölçüldü.

Bakanlığımızın uyguladığı politikalar içinde en yüksek memnuniyet, %85,89 ile terör örgütleriyle mücadeleden duyuldu. Bunu %84,08 ile kimlik kartı, sürücü ve pasaport belgesi dahil nüfus işlemleri, %77,79 ile uyuşturucuyla mücadele politikaları izledi.

Kişisel Veriler Korunuyor

Vatandaş Memnuniyet Anket Uygulaması, 2020 yılı Mayıs ayı itibarıyla IVR (Interactive Voice Response) (Etkileşimli Sesli Yanıt) Robot teknolojisi kullanılarak gerçekleştiriliyor. Bu teknoloji ile sesler yazıya, yazılar sese dönüştürülmesi temelli yapay zekâ sayesinde günlük 8 bin arama kapasitesiyle daha doğru sonuçlara varılabiliyor. 2020 yılı itibarıyla Bakanlığımızın anketleri çeşitli dillerde yapılarak ana dilleri farklı olan kişilerin görüşleri de anket sonucuna dâhil ediliyor. Ayrıca, anket kapsamındaki verilen cevaplar anonimleştirildiğinden kişisel veriler de ihlal edilmiyor.

Kaynak:https://www.icisleri.gov.tr/vatandaslarimiz-bakanligimizin-verdigi-hizmet-ve-uyguladigi-politikalardan-memnun

REKLAM ALANI