Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

“Türkiye ile Kazakistan köklü ilişkilere sahip iki kardeş ülkedir”

“Türkiye ile Kazakistan köklü ilişkilere sahip iki kardeş ülkedir”
REKLAM ALANI
11.05.2022
A+
A-

 

 

“Türkiye ile Kazakistan köklü ilişkilere sahip iki kardeş ülkedir”
10.05.2022

Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült

“Türkiye ile Kazakistan köklü ilişkilere sahip iki kardeş ülkedir”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Türkiye ile Kazakistan gücünü müşterek tarih, dil, din ve kültür bağlarından alan köklü ilişkilere sahip iki kardeş ülkedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının başında Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev’in Türkiye’ye ilk devlet ziyaretini gerçekleştirdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zat-ı Devletlerini misafir etmekten büyük bir bahtiyarlık duyuyoruz. Kendilerine ve Kazak heyetine bir kez de sizlerin huzurunda hoş geldiniz diyorum. Kazakistan nasıl bizim ata yurdumuzsa Türkiye de Kazak kardeşlerimizin ikinci evidir” diye konuştu.

“TÜRKİYE OLARAK KAZAKİSTAN’IN İSTİKRARINA VE HUZURUNA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

“Bu sene diplomatik ilişkilerimizin 30’uncu yıl dönümünü idrak ediyoruz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Az önce imzaladığımız ortak bildiriyle iş birliğimizi ‘Geliştirilmiş Stratejik Ortaklık’ seviyesine yükselttik. Türkiye ile Kazakistan, gücünü müşterek tarih, dil, din ve kültür bağlarından alan köklü ilişkilere sahip iki kardeş ülkedir. Türkiye olarak Kazakistan’ın istikrarına ve huzuruna büyük önem veriyoruz” dedi.

Ocak ayında Kazakistan’da yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti: “Dostumuz Kazakistan’ın bu badireden, inşallah, daha da güçlenerek çıktığına inanıyorum. Sayın Tokayev’in ‘Yeni Kazakistan’ın şekillendirilmesinde gösterdiği azim ve irade takdire şayandır. Bu kapsamda, yürütülen kapsamlı reform programını destekliyoruz. Kazak kardeşlerimizin istikrarı, huzuru, güvenliği ve refahı için üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzun altını tekrar çizmek istiyorum.”

Tüm Haberler

 

Kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/136832/-turkiye-ile-kazakistan-koklu-iliskilere-sahip-iki-kardes-ulkedir-

 

 

 

 

REKLAM ALANI