Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Akşehir’de Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Akşehir’de Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Geldi
REKLAM ALANI
25.08.2022
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Akşehir’de Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Geldi

 

 

 

Haberin Fotoğrafları
z2.jpg
z3.jpg
z4.jpg
91.jpg
98.jpg
99.jpg
s2.jpg
s3.jpg
s4.jpg
s8.jpg
s9.jpg
s10.jpg
z1.jpg
z2.jpg
z3.jpg
z4.jpg
91.jpg
98.jpg
99.jpg

 

 

 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Akşehir ziyareti sırasında şehit aileleri ve gazilerle yemekte bir araya geldi. Yemekte Bakan Akar’ın beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan da yer aldı.

Yemekte bir konuşma yapan Bakan Akar, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin uluslararası ortamda özne hâline geldiğini, etki alanının Avrupa, Asya ve Afrika kıtaları olduğunu; ilgi alanının ise tüm dünya olduğunu belirtti.

Buna bağlı olarak da Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) görev ve sorumluluklarının arttığını ifade eden Bakan Akar, “Dolayısıyla bizler Türk Silahlı Kuvvetleri olarak elimizden geldiğince bize düşen görevleri en iyi şekilde yapmak için azami gayret göstereceğiz.” dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra TSK’dan hainlerin temizlendiğini vurgulayan Bakan Akar, “Bizler Türk Silahlı Kuvvetleri olarak hainlerden temizlendikçe bilakis güçlendik. Bize verilen görevleri en yoğun şekliyle yapmak için gayret gösteriyoruz.” diye konuştu.

35 BİN 786 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

Bakan Akar, son yıllarda Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı operasyon ve tatbikatlarının icra edildiğini belirterek tek hedefin 85 milyon vatandaşın savunmasını ve güvenliğini sağlamak olduğunu, en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar operasyonların devam edeceğini belirtti.

Bakan Akar konuşmasında şunları kaydetti:

“Terör örgütünün çöküş hâlinde olduğunu bizzat kendileri söylüyor. Her türlü yalanı söylüyorlar her türlü iftirayı atıyorlar ve her türlü alçaklığı yapıyorlar. Teröristlerin elebaşları teröristlere ‘Hiç bir şey yapamıyorsanız ormanları yakın, oradaki otelleri hanları hamamları çoluğu çocuğu katledin.’ diyorlar. Nitekim daha dün Suriye’nin kuzeyin de El Bab’da 13 Suriyeli kardeşimizi katlettiler. Bunlar kundaktaki bebeklere dahi kurşun sıkmış alçaklardır. Sonların geldiğini biliyorlar. Yüce Türk adaletine teslim olmaktan başka çareleri yok.”

En son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Bakan Akar, 24 Temmuz 2015’ten bugüne 35 bin 786 teröristin etkisiz hâle getirildiğini bildirdi.

Terör örgütlerinin devamlı isimlerini değiştirdiklerini belirten Bakan Akar, “Özellikle bazı kurumları ve kişileri kullanmak, kandırmak için ‘Biz PKK değiliz.’ demeye getiriyorlar. Şunu adınız gibi bilin: PKK eşittir YPG, YPG eşittir PYD. Bunların hiçbir şekilde birbirinden farkı yok.” değerlendirmesinde bulundu.

Yunanistan’daki belli kişilerin iki ülke arasındaki gerginliği arttırıcı eylem ve söylemlerde bulunduğunu belirten Bakan Akar, bütün bunlara rağmen Türkiye’nin uluslararası hukuk çerçevesinde diyalogdan yana olduğunu ifade etti.

Bakan Akar, “Yunanistan yönetiminin yaptığı yanlışlar; artık Yunanlı bazı siyasiler, emekli amiral ve generaller bazı akademisyen ve medya mensupları tarafından da açıkça görülmeye başlandı. Onlarda yapılanların yanlış olduğunu görüyorlar. Yapanlara karşı tavırlarını belirliyorlar.” diye konuştu.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın tavırlarına karşı ne Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ne de Kıbrıslı Türklerin hakkını hukukunu çiğnetmeyeceklerini sözlerine ekledi.

Bakan Akar, katılımcıların “30 Ağustos Zafer Bayramı” ve “TSK Günü”nü kutlarken yemeğin ardından Akşehir Batı Cephesi Karargâhı Müzesini gezdi.

Bakan Akar, ziyaretin sonunda ise Büyük Taarruz öncesinde dikkat çekmemek için Atatürk tarafından Akşehir’de düzenlenen futbol müsabakasını temsilen gerçekleştirilen futbol maçını da izledi.

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/2482022-66883

 

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI