Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ, YERALTI ÇARŞISI ESNAFINA SAHİP ÇIKTI

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ, YERALTI ÇARŞISI ESNAFINA SAHİP ÇIKTI
REKLAM ALANI

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ, YERALTI ÇARŞISI ESNAFINA SAHİP ÇIKTI

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ, TBMM’de Iğdır meydanındaki yeraltı çarşısı esnafına sahip çıkarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat KURUM’danoradaki esnafların kesinlikle mağdur edilmeyeceği sözünü alarak 62 dükkan sahibi esnafın sorununu çözüme kavuşturdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2023 Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısında konuşan MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ, 2019 yılından itibaren bakanlığa ilettikleri ve ısrarla üzerinde durdukları sıkıntıların bakanlık tarafından dikkate alınarak, büyük oranda çözülmesinden dolayı teşekkürlerini sunarken, çözülmeyi bekleyen Iğdır’ın sorunlarını dile getirip, özellikle şehir meydanındaki yeraltı çarşısı esnaflarının kamulaştırma ile yaşadıkları mağduriyetlerin ortadan kaldırılması gerektiğini söyleyerek yeraltı çarşısı esnafına sahip çıktı.

MHP Milletvekili KARADAĞ şöyle konuştu : “Sayın Bakanım; 2019 yılında ilimiz Iğdır’a yapmış olduğunuz ziyarette, özellikle ilimizin içme suyu ile ilgili yaşadığı sorunlar vardı. Orada bizzat sizlere iletmiştik. Şu anda bu sıkıntı büyük oranda çözüldü ve çok şükür artık musluklarımızdan temiz sularımız akıyor. Onun dışında şehrimizin kanalizasyon ihtiyacı vardı ki bu sorunu da size birebir aktarmıştık. O sorun da büyük oranda çözüldü. Bu üç yılda şehrin içerisine 300 km’ye yakın boru döşendi. Yine yapımına devam edilen şehir otogarımız ile birlikte talep olarak sizlere ilettiğimiz sebze hali, yeni bir belediye hizmet binası faaliyete geçti. Ayrıca şehir içerisindeki yollar bir şantiye alanı haline dönüşmüştü. Şu anda asfalt kaplamaları yapılıyor. Bununla birlikte ilimize 125 Bin metre karelik bir arsaya, 1800 metre kare inşaat alanına sahip ve 24 Bin metre kare biyolojik üretim alanı olan çok güzel bir Millet Bahçesi yapılıyor. Bizlerin taleplerini dikkate alarak yapılan bütün bu hizmetler için Iğdırlı hemşerilerim adına sizlere teşekkür ediyorum.”

Iğdır ili meydanında bir otopark ve şehir meydanı projesi bulunduğunun, bununla ilgili de hızlı bir kamulaştırma yapıldığının altını çizen Yaşar KARADAĞ,ancak, o meydan içerisinde 62 esnafımızın küçük dükkanlarının bulunduğu bir yeraltı çarşısının olduğunu, bu kamulaştırmanın onların mağdur olmasına sebep olduğuna vurgu yaptı.
Bu esnafların, kendilerine mutlaka bir yer tahsis edilip kamulaştırma sonrası o dükkanların kendilerine yapılması ve mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini ve bunu da özellikle kendisinin rica ettiğini Bakan Murat KURUM’a ileten KARADAĞ,Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat KURUM’dan sıkıntının çözüleceği ve oradaki esnafın kesinlikle mağdur edilmeyeceği sözünü aldı.

Iğdır’ın hava kirliliği sorununa da değinen KARADAĞ, “ Dünyada hava kirliliğinin en yüksek olduğu yerlerden birisi Iğdır ilimiz olarak görünüyor. Bu duruma coğrafi konumun da etki ettiğini biliyoruz. Ancak, gerek doğalgazın daha da yaygınlaştırılması gerekse yapılacak diğer hava kirliliğini azaltma çalışmaları ile bu sorunun da ortadan kalkacağını düşünüyorum” dedi.
Ermenistan sınırındaki metzamor nükleer santralinin de kapatılması gerektiğine vurgu yapan KARADAĞ, 1980’lerin teknolojisine sahip bu santralin ciddi tehlike saçtığını ve hala çalışan bu santralin kapatılması için girişimlerin olduğunu bilmelerine rağmen bu konuda artık daha somut adımların atılmasını beklediklerini dile getirdi.

İlçe ve Belde Belediyeleri’nin ihtiyaçlarını da gündeme getiren MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ : “ Sayın Bakanım; İlçe Ve Belde Belediyelerimizle alakalı daha önce sizlere ilettiğimiz bir çok ihtiyacın yerine getirildiğini biliyoruz. Ancak belediyelerimizin hala parke taşı, yol yapımı ve konteynır gibi ihtiyaçları mevcut. Sizlere buradan tekrar bu ihtiyaçlarımızı iletmiş olalım. İnanıyorum ki İlçe ve Belde Belediyelerimizin bu ufak ihtiyaçlarını da kısa zamanda çözüme kavuşturacaksınızdır” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.