Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ : “IĞDIR İLİMİZE TIP VE HUKUK FAKÜLTESİ KURULMALIDIR.”

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ : “IĞDIR İLİMİZE TIP VE HUKUK FAKÜLTESİ KURULMALIDIR.”
REKLAM ALANI

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ : “IĞDIR İLİMİZE TIP VE HUKUK FAKÜLTESİ KURULMALIDIR.”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 bütçe görüşmeleri sırasında Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına konuşma yapan MHP Iğdır Milletvekili ve aynı zamanda Milli Eğitim, Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi olan Yaşar KARADAĞ, Iğdır Üniversitesi bünyesinde seçim bölgesi Iğdır’a Tıp ve Hukuk Fakültesi kurulmasını istedi.

Genel Kurul’da Milliyetçi Hareket Partisi Gurubu adına konuşurken seçim bölgesi Iğdır’a Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ve yapılmasını istediği yatırımlara değinen Yaşar KARADAĞ şöyle konuştu : “Iğdır ilimize 2022 yılı içerisinde yapılan;19 Okul, 272 Derslik, 1 Pansiyon, 350 Kişilik Çok Amaçlı Salon olmak üzere toplamda 350 Milyon TL’lik eğitim yatırımı için; bizlerin taleplerini her zaman dikkate alan Sayın Bakanımız Mahmut ÖZER’e ve çalışma ekibine teşekkürübir borç bilirim.

Bunun yanı sıra İlimizin;
– Aralık İlçesi Atatürk İlköğretim Okulunun yıkılıp yeniden yapılması,
– Spor Lisesi Binasının yenilenmesi,
– İlimize bir Tarım Lisesinin kazandırılması,
– Mesleki Eğitim Merkezinin yenilenmesi,
– Yetersiz olan Öğretmenevi Binasının yenilenmesi
Gibi ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu ihtiyaçlarımızın da ivedilikle giderilmesi Iğdırlı hemşehrilerimizin Bakanlığımızdan beklentileridir.

Ayrıca; Iğdır Üniversitemizin bünyesinde, Tıp ve Hukuk Fakültelerinin kurulması ve Üniversitemizin eksikliklerinin en kısa zamanda giderilmesi bir diğer beklentimizdir.

Sayın Bakanım;Yapılan bu yatırımların hiç biri boşa gitmeyecektir.Ülkemizin Türk Dünyasına açılan kapısı olan Iğdır’ımızın küçük bir köyü olan Necefali Köyünden çıkıp,Harwerd Üniversitesinde kanserle ilgili yaptığı çalışmalar ile Amerika’da Harika çocuk seçilen Dr. Mutlay SAYAN; Iğdır’ın Melekli Kasabasında doğup, bugün Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nöroloji Bilim Dalında görev yaparken yaptığı çalışmalar ile “ELBERT-IŞIKAY SENDROMU” hastalığını Tıp litaratürüne kazandıran, Doç. Dr. Sedat IŞIKAY gibi ülkemizin ve ilimizin gururu olacak,Vatan – Millet sevdalısı, nice bilim insanlarımız yetişecektir inşallah bu eğitim kurumlarımızda.”

Milliyetçi Hareket Partisi olarak amaçlarının; Türk Kültürü, ahlakı ve inancı ile donatılmış, İlimde, bilimde tüm dünyaya örnek olmuş İlkeli nesiller yetiştirmek olduğunun altını çizen MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ, bu anlayış ile geleceğimize yatırım konusunda atılacak her adımda, Milliyetçi Hareket Partisi olarak Milli EğitimBakanlığı’nınyanında olduklarını ifade etti.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.