Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

Mehmet Kızıl’dan ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ Mesajı

Mehmet Kızıl’dan ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ Mesajı
REKLAM ALANI
14.07.2021
A+
A-

ABDULLAH YİĞİT –İSTANBUL
Kızıl Group Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Mehmet Kızıl, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kızıl, mesajında:
“Bugün, 15 Temmuz 2016 tarihinde hain Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından aziz milletimizin iradesine karşı başlatılan ve aynı gece milli birlik ve kardeşlik ruhu ile kazanılan destansı zaferin 5.yıl dönümü.

15 Temmuz, Türk milletinin demokrasiyle yaşama özgürlüğüne, bağımsızlığına, ülkemizin huzur ve refahına göz diken hain çetelerin yapmaya çalıştığı kalkışmayı, bu kahraman milletin çıplak ellerle bastırdığı destanın adıdır.

Minarelerden yükselen selaları her işittiğimizde aynı duyguyu yüklendiğimiz, saf bir imanı kuşandığımız tarihtir. O gün verilen mücadele sonucu bir millet meşruiyetini korumak için, milli iradesini korumak için, milli egemenliğini korumak için, topyekûn ölümü göze almıştır ve darbecileri mağlup etmiştir. Milli iradenin, varoluşun temel dinamiği tüm dünyaya gösterilmiştir. Tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısına imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilerek verilen bu mesaj, Aziz Milletimizi bölgesinde ve tüm İslam âleminde bir kez daha umut kapısı yapmıştır.
O gün vatan, millet, istiklal ve diğer bütün mukaddes değerler uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.
15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın önderliğinde hain darbeyi önleyen Türk Milleti, sonrasında demokrasi nöbetleri ile meydanlarda FETÖ’ cü cuntacılara geçit vermemiştir.
O gün meydanlarda tecelli eden millet iradesi, gözünü bu topraklara diken düşmanları sonsuza dek korkutacak, bu hainler, karşılarında her zaman necip milletimizin bağrından çıkan yiğitlerimizi, kahramanlarımızı ve binlerce Ömer Halisdemir’lerimizi bulacaktır.
Bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, büyümenin ve güçlü olabilmenin temel koşulunun mazimizi ve istikbalimizi doğru okumamız olduğunun asla unutulmaması gerekmektedir. Bu bağlamda 15 Temmuz’u bütün kodlarıyla öğrenmek ve bunu bir tarih bilinciyle değerlendirmek kaçınılmaz bir gerekliliktir.
Onun içindir ki 15 Temmuz’u hakkıyla anlatacağız, unutturmamak için sesimiz ve sözümüz var olduğu müddetçe verilen bu mücadeleyi nesillerimize aktaracağız. O gün atalarının verdikleri destansı mücadeleyi, hangi şuurla şehadete yürüdüklerini, gazilerimizin ve kadınıyla genciyle yaşlısıyla milletimizin, hangi inançla, hangi şuurla mermilerin üzerine doğru yürüdükleri hususunu her sene diri tutacağız.
Türk Milletini tarih boyunca payidar kılan yüce değerler sayesinde şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu ve benzer olaylar karşın da aziz milletimiz hainlere ve düşmanlara aman vermeyecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz’un yıldönümünde; bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve O’nun kahraman silah arkadaşlarını, Vatan, Millet, Bayrak, İstiklal ve bütün mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden 15 Temmuz şehitlerini ve tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum.
Yaşayan kahraman gazilerimize sağlık, mutluluk içinde bir hayat temenni ediyorum.
Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin saygıdeğer aile bireylerine ve 15 Temmuz hain kalkışmasına karşı destansı direnişte kahramanlık gösteren Aziz Milletimizin her ferdine sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

 

REKLAM ALANI