Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

KW ORSA PROFESYONEL GAYRİMENKUL İZMİR URLA VE GAZİANTEP`DEN MEHMET TAŞ `DAN KADİR GECESİ MESAJI

KW ORSA PROFESYONEL GAYRİMENKUL İZMİR URLA VE GAZİANTEP`DEN MEHMET TAŞ `DAN KADİR GECESİ MESAJI
REKLAM ALANI
15.04.2023
A+
A-

KW ORSA PROFESYONEL GAYRİMENKUL İZMİR URLA VE GAZİANTEP`DEN MEHMET TAŞ `DAN KADİR GECESİ MESAJI

KW Orsa Gayrimenkul İzmir Urla ` dan Mehmet Taş, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mehmet Taş, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Zaman ve vakit,içinde yaşanan olayların önemi nispetinde kıymet kazanır. Üç aylar diye bildiğimiz mukaddes zaman diliminde kutladığımız mübarek gecelerin sonuncusu olan Kadir Gecesi’ni idrak etmenin huzur ve sevincini yaşıyoruz.

“İkra” Emr-i İlahisiyleKur’ân-ı Kerim’in inzalinin başlaması, Server-i Kâinat Efendimiz Muhammed Mustafa (sav)’in “Son Peygamber” olarak görevlendirilmesi, Yüce Rabbimiz (cc)’in rahmet, merhamet ve af kapılarını ardına kadar açması, Hz.Cebrail (as) başta olmak üzere meleklerin Arş ve Arz arasında Aff-ı İlahi’yi nakletmesi bu kutlu zaman dilimine kıymet atfetmiş ve bu güzide süreç “kıymet, değer, şeref, hüküm, güç” anlamlarını ihtiva eden “Kadir” kelimesiyle ifade buyurulmuştur.

Kadir Gecesi;insanlığın zulmetten aydınlığa çıkması, akılla tezyin edilmiş olan insanın cahiliye âdetlerinden kurtulması, hak, hukuk ve adaletin inşası için lazım gelen ilahi kodların saklı olduğu eşsiz kutsi bir vakittir.

Mübarek Kadir Gecesini lâyıkıyla idrak edip hakkıyla değerlendirmenin yolu, Kur’ân-ı Kerim’in emsalsiz mesajlarını anlamak ve bu mesajları hayatımıza tatbik etmekten geçmektedir.

Bu itibarla Kadir Gecesi,Kur’ân’ıKerim’i anlamak, Resûlullah (sav)’ı örnek almak, bu iki yüce kaynağın işaret buyurduğu fazilet ilkeleri doğrultusunda yaşamak ve her türlü kötülüğü terk etmek için mukaddes bir vesile olarak kabul edilmelidir. Vahy-i İlâhî’de bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen bu mukaddes gecenin feyiz ve bereketinden gerektiği şekilde istifade etmek kaçırılmaması gereken fırsattır.

Sınırsız manevî güzelliğin yaşandığı, mükâfatların fazlasıylalütfedildiği bu gecede akl-ı selim bir kul olarak özümüze dönmeli,nefsimizi muhasebe etmeli,davranışlarımızı gözden geçirmeli ve bugün içerisinde özenle yaptığımız ibadet ve hayırlı işlerimizi hayatımızın bütün her anına yaymaya gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Rabbimiz (cc)’in af ve mağfiretinin sağanak olup yağdığı, tövbe ve niyazların geri çevrilmediği bu mübarek gecenin hayatımızı, ruhumuzu ve gönül dünyamızı ebediyen aydınlatmasını diliyor, Kadir Gecesi’nin Gaziantep ve İzmir Halkına, Aziz Milletimize ve bütün İslam Âlemine iyilikler ve güzellikler getirmesini Yüce Allah (cc)’tan niyaz ediyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI