Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, “7. Yıl Konseri” ile sanatseverlerle buluşuyor

KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, “7. Yıl Konseri” ile sanatseverlerle buluşuyor
REKLAM ALANI
22.11.2022
A+
A-

 

 

 

KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, “7. Yıl Konseri” ile sanatseverlerle buluşuyor

Resim

KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, kuruluşunun 7. yılında 25 Kasım 2022 tarihinde Gizem Meriç Kılıç (flüt), Tılsım Bufe Muratal (fagot) solistliğinde ve Şef Ali Hoca yönetiminde konser gerçekleştirecek.

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

 

 

 

KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 21 Nisan 2014 tarihinde KKTC Cumhuriyet Meclisi tarafından kabul edilen yasayla sanat yaşantısına başlamıştır. Bu süreçte emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.
Orkestranın kurulması için, KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Koordinatörü Mustafa Kofalı, Şef Ali Hoca ve Konzertmaister Nihat Ağdaç ülkeye davet edilmiş ve bu tarihi göreve başlamıştır.

İlk konserini 28 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştiren orkestra, günümüze kadar 200’ü aşkın konser yapmıştır. Orkestra, dünyaca ünlü şef ve solist sanatçılarını ülkemizde ağırlamış ve ülke tanıtımına önemli bir katkı sağlamıştır. Aynı zamanda sanat sevgisinin gelecek kuşaklara aktarılması için de “Eğitim Konserleri” gerçekleştirmiştir ve bu konserlere devam etmektedir. 2022 Nisan ayında gerçekleşen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında hayata geçen “Fidan Çocuk Korosu ve Orkestrası” konseriyle de bu misyonunu pekiştirmiştir.

KKTC’nin ilk opera eseri olan Ali Hoca’nın Arap Ali Destanı’nın, 1-14 Aralık 2021 tarihleri arasında Türkiye turnesi kapsamında İzmir, İstanbul ve Ankara’da temsilleri gerçekleşmiştir. Bu turne, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, DOB Koordinasyon Merkezi ve TC Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliği ile gerçekleşmiştir.

25 Kasım 2022 Cuma akşamı saat 20.00’de Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceği KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 7. Yıl Konseri’ne, bütün halkımız davetlidir. Konserimiz halka açık ve ücretsizdir. Ülkemizin tek orkestrası sanat yaşamına devam ederken siz değerli sanatseverlerin alkışları bize her zaman güç katacaktır.
KKTC CSO Sanat Kurulu
KKTC CSO 7.Yıl Konseri
Şef, Ali Hoca
Solistler, Gizem Meriç Kılıç “Flüt“
Tılsım Bufe Muratal “Fagot“
Program; A.Vivaldi, Yaylı Sazlar için konçerto G minör RV 157
A.Vivaldi, Flüt ve Yaylı Sazlar için Konçerto G minor Op.10 No 2 La Notte RV 439
A.Vivaldi, Fagot Konçertosu Fa major RV 489
W.A.Mozart, Küçük Bir Gece Müziği K. 525

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/kktc-cumhurbaskanligi-senfoni-orkestrasi-7-yil-konseri-ile-sanatseverlerle-bulusuyor-10444

 

 

REKLAM ALANI