Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

HÜSEYİN KIRAN `DAN ‘MEVLANA HAFTASI’ MESAJI

HÜSEYİN KIRAN `DAN ‘MEVLANA HAFTASI’ MESAJI
REKLAM ALANI
06.12.2021
A+
A-

KRN Group Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Genç Girişimci iş Adamı Hüseyin Kıran, ‘Mevlana Haftası’ münasebetiyle mesaj yayınladı.

Mevlana Haftası’nın toplumumuz üzerinde yaratmış olduğu maneviyata dikkat çeken Kıran “Mevlana’nın insanlığa en büyük mesajı hoşgörü, birlik ve beraberliktir” dedi.

Kıran, Mevlana toplumumuzda hoşgörü simgesi haline gelmiş, insan sevgisi ve hoşgörüye dayalı yaşam tarzımızın mimarı olmuştur. Geçmişten günümüze, Horasan’dan Bağdat’a, Mekke’den, Medine’ye, Şam’a kadar kendi döneminin önemli ilim ve irfan merkezlerini ziyaret edip, elde etmiş olduğu birikimleri Anadolu’muza taşımıştır. Hazreti Mevlâna düşünceleri ve bırakmış olduğu eserleri ile milletimizi derinden etkilemiş, Türk-İslâm kültürümüze büyük katkıda bulunmuştur. İnsana insan olmasından dolayı verdiği önem, hoşgörü, insan sevgisi, vurguladığı düşünceler, günümüzün en büyük sorunlarından olan savaşı, şiddeti ve hoşgörüsüzlüğü önleyecek önemli değerler taşır. Yakın tarihimizde şahit olduğumuz, bölgemizin ve ülkemizin içinden geçtiği bu kritik günlerde, bu eşsiz, değerli mirası, bu kıymetli hazineyi birlik ve beraberlik çatısı altında en iyi biçimde değerlendirmemiz gerekmektedir.

Döneminde birçok yıkım ve katliamları görmüş Mevlana Hazretlerinin “tüm iyi şeyler, sabırdan sonra gelir” sözü, bizlere, günümüzde de rehber olmaktadır. Milletçe, zorluklar karşısında sabırla mücadele eden, nefret yerine hoşgörü, düşmanlık yerine kardeşliği benimsediğimiz sürece hiçbir kuvvet birlik ve beraberliğimizi zedelemeyecektir.

Bu vesileyle; Hazreti Mevlâna’nın bize bıraktığı önemli miraslardan, Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol. Şefkat ve merhamette güneş gibi ol. Başkalarının kusurlarını örtmede gece gibi ol. Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol. Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol. Hoşgörülülükte deniz gibi ol. Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol. Herkesin örnek alması umuduyla; Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi sevgi ve rahmetle anıyorum.

ABDULLAH YİĞİT- ANKARA

REKLAM ALANI