Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

Hava Kuvvetleri Komutanlığında Devir-Teslim: Emekliye Ayrılan Org. Hasan Küçükakyüz Görevi Org. Atilla Gülan’a Devretti

Hava Kuvvetleri Komutanlığında Devir-Teslim: Emekliye Ayrılan Org. Hasan Küçükakyüz Görevi Org. Atilla Gülan’a Devretti
REKLAM ALANI
20.08.2022
A+
A-

 

 

 

 

 

Hava Kuvvetleri Komutanlığında Devir-Teslim: Emekliye Ayrılan Org. Hasan Küçükakyüz Görevi Org. Atilla Gülan’a Devretti

 

 

 

Haberin Fotoğrafları
H14.jpg
H15.jpg
H44.jpg
H1.jpg
H2.jpg
H3.jpg
H5.jpg
H6.jpg
H7.jpg
H8.jpg
H9.jpg
H10.jpg
H11.jpg
H12.jpg
H13.jpg
H14.jpg
H15.jpg
H44.jpg
H1.jpg
H2.jpg
H3.jpg

 

 

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün emekliye ayrılması dolayısıyla Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da katıldığı devir-teslim töreni düzenlendi.

Tören Mangası selamlayan Bakan Akar’ın Şeref Defteri’ni imzalamasının ardından devir-teslim törenine geçildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı brövesini Orgeneral Atilla Gülan’a devreden Orgeneral Hasan Küçükakyüz, “2017 yılında devraldığım Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevini bugün uzun süredir birlikte görev yaptığım, başarılarını gururla izlediğim kıymetli silah arkadaşım Orgeneral Atilla Gülan’a devrediyorum. Orgeneral Hasan Küçükakyüz için uçuş sona ermiş ve görev bitmiştir.” diye konuştu.

Brövesi takılan Orgeneral Atilla Gülan ise Hava Kuvvetleri Komutanlığının emir ve komutasını devraldığını bildirerek “Havacı bir subay olarak yıllarca değişik kademelerinde görev yaptığım Hava Kuvvetlerine komutan olma sorumluluğu ve ağrılığının bilincindeyim. Görev yapacağım süre içerisinde personelimle birlikte benimseyeceğimiz temel hedef millî hak ve menfaatlerin gerektirdiği an ve coğrafyada devletimizin ve milletimizin emrinde verilecek görevleri etkin bir şekilde yerine getirmek için daima harbe hazır olacağız.” dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de görevi devreden ve devralan silah arkadaşlarını tebrik etti.

Törenin sonunda Orgeneral Atilla Gülan, Orgeneral Hasan Küçükakyüz’e görevi süresince kullandığı “Komutanlık Forsunu” hediye etti.

BİR PİLOT 5 PİLOTUN İŞİNİ YAPTI

Törende konuşan Bakan Akar, Yüksek Askerî Şûra sürecini geride bıraktıklarını belirterek terfi eden ve emekli olan komutanlara iyi dileklerini bildirdi.

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Hava Kuvvetlerindeki pilot problemin giderek arttığını ifade eden Bakan Akar, “Buna rağmen arkadaşlarımızın emir ve komutasında pilotlarımızın, gençlerimizin dirayetiyle mukavemetiyle kahramanlık ve fedakârlıklarıyla bir pilot 5 pilotun işini yaptı. Herhangi bir şekilde bizlere sorun yaşatmadılar. Bundan dolayı da ben Hasan Küçükakyüz’ün şahsında bütün arkadaşlarıma teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Bakan Akar, 15 Temmuz sonrasında birçok sıkıntıların yaşanabileceği ancak Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün sevk ve idaresinde bu sürecin sıkıntısız bir şekilde atlatıldığını belirtti.

Bakan Akar, Orgeneral Küçükakyüz’e bundan sonraki hayatında başarı dileklerinde bulundu. Bakan Akar, Küçükakyüz’e hizmet anısı şilti ve hizmet belgesi takdim etti.

MSB

 

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/1982022-57844

 

 

 

 

REKLAM ALANI