Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

Hakkari’de Geleneksel Çocuk Şenliği Düzenlendi

Hakkari’de Geleneksel Çocuk Şenliği Düzenlendi
REKLAM ALANI
16.07.2021
A+
A-

Hakkari’de çocuklar, belediyenin düzenlediği Geleneksel Çocuk Şenliği’nde uçurtma uçurup, eğlenceli anlar yaşadı. İl Emniyet Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen etkinlik kapsamında çocuklar eğlenceli vakit geçirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen etkinlik kapsamında onlarca çocuk, belediyenin tahsis ettiği araçlarla Merga Bütan Kayak Merkezi’ne getirildi.

Burada “Kanka” polis maskotuyla fotoğraf çektiren çocuklar, dağıtılan uçurtmaları görevliler ve ebeveynlerinin yardımıyla uçurdu.
Etkinlikte gönüllerince eğlenen çocuklara çeşitli hediyeler verildi, ikramda bulunuldu.

Hakkari Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünde görevli usta öğretici Yasemin Önal, gazetecilere, genellikle kadın ve çocuklara yönelik etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu çerçevede festival havasında uçurtma şenliği düzenlediklerini belirten Önal, şunları kaydetti:

“Emniyet, Gençlik ve Spor İl müdürlükleri ve Sayın Valimiz İdris Akbıyık’ın katkılarıyla bu projemizi hazırlayıp hayata geçirdik. Şu an uçurtma şenliği var, sonraki iki günde de çeşitli etkinlikler olacak. Atmosfer çok güzel. Bir anne olarak bence çocukların böyle bir etkinliğe çok ihtiyacı vardı. Burası doğayla bütünleşecekleri alan.”

Vatandaşlardan Şerafettin Ege de şenliğe ailece katıldıklarını aktararak, “Çok mutluyuz. Çocuklar güzel bir etkinliğe katıldı. Çocuklar uçurtma uçuruyor. Çok güzel bir aktivite. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Çocuklardan Semanur Kahraman ise uçurtma uçurmayı öğrendikleri için mutlu olduklarını ve güzel vakit geçirdiklerini dile getirdi.

Kaynak:https://www.icisleri.gov.tr/hakkaride-geleneksel-cocuk-senligi-duzenlendi

REKLAM ALANI