Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

Dünyada bir ilk: “Ağaçsız mobilya”

Dünyada bir ilk: “Ağaçsız mobilya”
REKLAM ALANI
21.09.2021
A+
A-

Dünyada bir ilk: “Ağaçsız mobilya”

Mobilya imalatında büyük devrim: “Ağaçsız mobilya”

“Ağaçsız mobilya” üretimiyle yılda 300 bin ağaç kurtarıldı

 

 

ABC Mobilya, 4 yıllık ARGE çalışmasının ardından dünyada bir ilki gerçekleştirdi ve üretimde ağaç kullanmadan mobilya üretti. Şirket plastik atık ve bor madeni kullanılarak yapılan yeni üretim metodunun dünya patentini de aldı. ABC Mobilya, bu sayede yılda 300 bin ağacın hayatta kalmasını sağladı.

 

Yüzyılladır koltuk takımı ve sandalyelerin iç iskeletlerinin imalatında kullanılan ağaçlar artık plastik atık malzemelerden imal edilmeye başlandı. Her bir koltuk takımı için yaklaşık 100 kilogramlık plastik atık dönüştürülerek doğal hayatın ve çevrenin korunmasına yönelik önemli bir adım da atıldı. Şirket yapılmasını planladığı yeni yatırımla yıllık 300 bin ağacın kesilmesinin önüne geçilerek 150 milyon adet pet şişenin de geri dönüşümü sağlayacak. Türkiye’nin önde gelen mobilya üreticisi ve markalarından olan ABC Mobilya, plastik atık ve Bor madeni karışımından elde edilen koltuk ve sandalye ana iskeletinin üzerine poliüretan dökerek sünger kalıplama metodunun dünya patentini aldı. Bu yenilikte tamamen Türk mühendislerinin imzası bulunuyor.

 

ABC Mobilya CEO’su Burhan Gül, dört yıllık ARGE çalışmasının sonucunda hedeflenen malzemenin üretimini başardıklarını belirterek “Plastik atık malzemeleri ve ülkemizin milli değeri olan Bor madenini karıştırarak neredeyse kırılmaz diyebileceğimiz özellikte bir koltuk ve sandalye iskeleti elde etmeyi başardık. Yeni malzememiz geleneksel mobilya üretiminde kullanılan ağaç ve plastiğe oranla yüzlerce kat daha sağlam ve uzun ömürlü. Bu nedenle koltuk ve sandalye imalatında ağaç malzemeden iskelet dönemini bitiriyoruz” diye konuştu.

 

Hedef 300 bin ağaç, 150 milyon pet şişe

Şirket ağaçsız mobilya üretim metoduyla dünyaya pozitif bir mesaj verirken mobilyacılık sektöründe ağaç tüketiminin azaltılarak doğaya katkıda bulunulabileceği ve plastik atıkların dönüşümü ile de sürdürülebilir bir çevrecilik anlayışının uygulanabileceğini de ortaya koydu. Dünya çapında ses getiren “magazin serisi” olarak adlandırılan yeni ürünün tanıtım lansmanını İMOB İstanbul Mobilya Fuarı’nda gerçekleştiren ABC Mobilya’nın CEO’su Burhan Gül, ülkemizdeki son orman yangınlarını da hatırlatarak yeni üretimleri hakkında şunları söyledi: “Ağaçlarımız, ormanlarımız yanıyor. Bizler de üretimlerimizde ağacı kullanıyoruz. Dünyada hızla azalan ormanlar ve bununla ortaya çıkan çevre felaketlerinin önüne geçebilmek adına dünya mobilya sektöründe devrim niteliği taşıyan yeni üretim modelimize geçtik. İlk etapta 30 bin adet ağacın hayatta kalmasını sağladık. Ağaçsız mobilya ürün grubumuzla alakalı 500 milyon dolarlık yatırım planımız var. Bu yatırımın sonucunda yıllık yüzde 70’i ihracat olmak üzere 1 milyar dolarlık ciro hedefliyoruz. Yatırımı gerçekleştirdiğimizde yıllık 300 bin ağaç mobilya imalatı için kesilmemiş olacak. Ağaçlar korunurken atık pet şişelerin, plastik malzemelerin geri dönüşümü için de büyük bir adım atmış olduk. Her bir koltuk takımı imalatında 100 kg civarında atık plastiği geri dönüştürerek ekolojik denge için de mobilyacılık sektöründe önemli bir gelişmeye imza attık. Yeni yatırımımızla yapacağımız üretimde yıllık 150 milyon adet pet şişenin geri dönüşümünü de sağlayacağız.”

 

Dünya patenti alındı

Burhan Gül doğa ve çevrenin korunmasına yönelik büyük bir adım attıklarını belirterek, mobilyacılık sektöründe bu anlamda öncülük ettiklerini de vurguladı. Gül şöyle konuştu: “Ağaçsız mobilya üretiminde kullandığımız üretim metodunun dünya patentini aldık. Böylece Türk mobilya sektöründe önemli bir ihracat atağının da başlayacağını söyleyebiliriz. Çünkü ürettiğimiz mobilya takımı sağlamlığı ve uzun ömrüyle öne çıkıyor. 20 katlı binanın üstünden yere düşse üstünden TIR geçse sağlam kalıyor ve balyozla dahi kırılamıyor. Dolayısıyla tanıtım atağımızla birlikte bu üretim modelimiz ve mobilya çeşitlerimizle dünya ülkelerinin dikkatini çekeceğimizden de eminiz.”

 

ABC Mobilya hakkında

ABC Mobilya, Manisa’daki üretim tesislerinden başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 46 ülkeye her türlü ev mobilyası ihracatını sürdürüyor (ABD, Hollanda, Belçika, Fransa, Polonya, Almanya, İngiltere, Etiyopya, Gine, Liberya, Cibuti gibi farklı ülkelere ihracat yapılıyor.)  Türkiye’de 500’ün üzerinde bayii ağına sahip olan ABC Mobilya, üretim ölçeğinde ülkemizin ilk 5 büyük mobilya imalat tesislerine sahip. Manisa’daki ABC Bedding tesislerinde dünya standartlarında ve kalitesinde imal edilen ürünler yurtdışındaki rekabet gücüyle öne çıkıyor. ABC Bedding, sadece Türkiye’de değil dünyadaki en modern ve teknolojik makine hattına sahip tam entegre bir fabrika olarak üretimini sürdürüyor. Dakikada 1 yatak üretim kapasitesine sahip olan ABC Bedding tesislerindeki imalatta yatak katmanları tutkalla değil ‘hot melt’ sistemiyle yüzde 100 doğal malzemeyle yapıştırılıyor.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.