Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği’ni kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği’ni kabul etti
REKLAM ALANI
22.12.2023
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği’ni kabul etti

2023

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Başkanı Abdurrahman Eskihallaç ve beraberindeki heyeti kabul etti.

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, garantör ülke Türkiye’nin 1974 yılında gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatı’nın Kıbrıs Türkleri için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, şehitleri ve hayatta olmayan gazileri rahmetle andı.

 

 

Harekata katılan gazilerin içinde bulunulan Milli Mücadele ve Şehitler Haftası’nda yaptığı ziyaretin anlamlı olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, gazilerin ülkeye yerleşip hayatını sürdürmesinin önemine vurgu yaptı.

 

 

Kıbrıs Türkü’ne ilk saldırıların 60 yıl önce yok etmek, göç ettirmek ve Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamak için yapıldığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, varlığını sürdürmek için Kıbrıs Türkü’nün 11 yıl boyunca direndiğini ifade etti.

 

 

Türk askerinin gelmesiyle Kıbrıs Türkünün özgürlüğüne kavuştuğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, “Mehmetçik ve Mücahit buluşmasaydı Doğu Akdeniz’de bugün bir Türk devleti olmayacaktı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti; Kıbrıs Türkü’nün mal ve can güvenliği yanında Türkiye’nin bekası, güvenliği ve uluslararası çıkarları için önemlidir” dedi.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-kibris-turk-baris-kuvvetleri-gaziler-dernegini-kabul-11843

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.