Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne Belediyesi’nin düzenlediği 14. Ozanköy Pekmez Festivali’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne Belediyesi’nin düzenlediği 14. Ozanköy Pekmez Festivali’ne katıldı
REKLAM ALANI
29.08.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne Belediyesi’nin düzenlediği 14. Ozanköy Pekmez Festivali’ne katıldı:
27.08.2022

 

“Harnup gibi ürünlerimizin değer bulması ve üretiminin çoğaltılması ülke ekonomisine, kültürümüze ve çevreye önemli katkı yapacaktır”
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar dün akşam, Girne Belediyesi tarafından Ozanköy’ün turistik tanıtımına katkı yapmak, harnup üretiminin devamını sağlamak ve pekmez tüketimini teşvik etmek amacıyla düzenlenen 14. Ozanköy Pekmez Festivali’nin açılışına katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar etkinlikte yaptığı konuşmada; kültürümüzü, geleneklerimizi, örf ve adetlerimizi yaşatabilmek için düzenlenen festivalde bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve tüm katılanlara teşekkür etti.

Ozanköy’ün zeytin ve harnup ağacının, tarihinin ve kültürünün ülke için değerine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Ozanköy’e hizmetleri geçen isimlere atıfta bulunarak teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Tatar; “Ozanköy denildiğinde burada Türklük var, zeytin var, tarih var. Ozan Osman Türkay var. Kitabındaki şiirleri önemlidir. Şiirleri, bu ülkede nereden nereye geldiğimizi ve ülkemizin ayrıcalıklarını anlatıyor” dedi.

Ülke ekonomisinin gelişmesi için yerel ürünlere sahip çıkılmasının önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, ihraç edilen harnup gibi ürünlerin değer bulması için harnup üretiminin çoğaltılması gerektiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Tatar, harnup ağaçlarının artmasının ekonomiye, kültüre ve çevreye katkı koyacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar festivalde yer alan stantları gezdi, üreticiler ve halkla sohbet etti; folklor gösterilerini izledi.

Dosya Adı

kaynak:https://www.kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-girne-belediyesinin-duzenledigi-14-ozankoy-pekmez-festivaline-10149

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.