Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

ALMANYA’DAN İTİRAF: İLK ASKERİ UÇAK KABİL’DEN SADECE YEDİ KİŞİYİ TAHLİYE ETTİ

ALMANYA’DAN İTİRAF: İLK ASKERİ UÇAK KABİL’DEN SADECE YEDİ KİŞİYİ TAHLİYE ETTİ
REKLAM ALANI
18.08.2021
A+
A-

ALMANYA’DAN İTİRAF: İLK ASKERİ UÇAK KABİL’DEN SADECE YEDİ KİŞİYİ TAHLİYE ETTİ!

Afganistan’da ikinci büyük işgalci güç olarak binlerce kişiyi tahliye etmeyi planlayan Almanya, Kabil’e dün gönderdiği A400M tipi askeri uçakta sadece yedi kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

20 yıllık Afganistan işgaline ABD’den sonra en fazla muharip asker yollamış ülke olan Almanya, Taliban’ın yönetimi ele geçirmesi sonrası Kabil Havalimanı’nda yaşanan kaos sırasında ilk tahliye uçağına sadece yedi kişinin binebildiğini açıkladı. Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, gönderdikleri A400M uçağının havalimanına çok tehlikeli bir iniş yaptığını, alanı hızla yeniden terk etmesi gerektiğini ve bu sırada uçağa yedi kişinin bindiğini söyledi.

ARD kanalına konuşan Alman bakan, “Havalimanında çok kaotik, tehlikeli ve karmaşık bir durum var. Çok az zamanımız vardı, dolayısıyla sadece orada olan insanları uçağa aldık” diye konuştu. Kramp-Karrenbauer, bugünden itibaren daha fazla kişiyi tahliye etmeyi umduklarını belirtti.

İlk uçağın asıl hedefinin tahliyelere yardım edecek Alman askerlerini Kabil’e götürmek olduğunu savunan Kramp-Karrenbauer, havalimanının birkaç gün daha açık kalmasını beklediklerini söyleyerek, sadece Alman vatandaşlarını değil, Almanya için çalışan ve risk altında bulunan Almanları da tahliye etmeyi planladıklarını açıkladı. Alman bakan, “Aynı zamanda başka ülkeleri de destekleyeceğiz” dedi.

Almanya’nın binlerce çifte vatandaşın yanı sıra hak savunucuları, avukatlar ve yabancı güçler için çalışan bazı kişileri tahliye etmeyi planladığı belirtiliyor.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL -ALMANYA

REKLAM ALANI