Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

“2030 Engelsiz Vizyon Belgesi” Engellilere Yönelik Politika ve Hizmetlere Yön Verecek

“2030 Engelsiz Vizyon Belgesi” Engellilere Yönelik Politika ve Hizmetlere Yön Verecek
REKLAM ALANI
15.12.2021
A+
A-

Ankara, Türkiye

“2030 Engelsiz Vizyon Belgesi” Engellilere Yönelik Politika ve Hizmetlere Yön Verecek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, “2030 Engelsiz Vizyon Belgesi çalışmasıyla engellilerin eşit vatandaşlar olarak potansiyellerini gerçekleştirebildikleri bir toplum olma yolunda Türkiye’nin vizyonunu ortaya koyuyoruz.” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan “2030 Engelsiz Vizyon Belgesi”, engellilere yönelik 2030 yılına kadar geliştirilecek politika ve sunulacak hizmetlere yön verecek.

Bakanımız Derya Yanık, 3 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2030 Engelsiz Vizyon Belgesi’nin detaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, sorumlu kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri alınarak hazırlanan belgenin “İçermeci ve Erişilebilir Toplum”, “Hakların Korunması ve Adalet”, “Sağlık ve İyilik Hali”, “Kapsayıcı Eğitim”, “Ekonomik Güvence”, “Bağımsız Yaşam”, “Afet ve İnsani Bakımdan Acil Durumlar” ve “Uygulama ve İzleme” olarak 8 başlık altında, 31 hedef ve 107 eylem alanından oluştuğunu anlattı.

“Bu çalışmayla engellilerin eşit vatandaşlar olarak potansiyellerini gerçekleştirebildikleri bir toplum olma yolunda Türkiye’nin vizyonunu ortaya koyuyoruz.” değerlendirmesinde bulunan Bakan Yanık, hak temelli yaklaşımı ortaya koyan belgeyle engellilerin eşit vatandaşlar olarak potansiyellerini gerçekleştirebildikleri kapsayıcı bir toplum olma anlayışının güçlendirilmesinin amaçlandığının altını çizdi.

Bakan Yanık şunları kaydetti:
“Engelsiz Vizyon Belgesi’nin üçer yıllık eylem planlarıyla hayata geçirilmesi planlanıyor. Belgenin etkin bir şekilde uygulanması ve izlenmesini sağlayacak plana ilişkin hazırlıklar tüm tarafların katılımıyla devam ediyor. Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı’nın 2022 yılında yürürlüğe girmesi planlanıyor.”

Kaynak:https://www.aile.gov.tr/haberler/2030-engelsiz-vizyon-belgesi-engellilere-yonelik-politika-ve-hizmetlere-yon-verecek/

REKLAM ALANI