Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ağrı °C

Премиерът Петков: Разпределението на средствата от европейските програми ще бъде максимално прозрачно

Премиерът Петков: Разпределението на средствата от европейските програми ще бъде максимално прозрачно
REKLAM ALANI
08.06.2022
A+
A-

Премиерът Петков: Разпределението на средствата от европейските програми ще бъде максимално прозрачно

“За нашето правителство няма значение кметът от коя политическа сила е. Всички сме българи – разделението свърши. Само заедно можем да преодолеем трудностите, които са пред нас и в диалог да постигнем всичко, което сме обещали на хората. Разпределението на средствата от европейските програми ще бъде максимално прозрачно и ще се дават на конкурентен принцип, а за малките общини ще има и квоти, за да сме сигурни, че никой няма да изостава”. Това заяви премиерът Кирил Петков по време на срещата си с представителите на местната власт по време на общото събрание на Национално сдружение на общините в Република България.

Министър-председателят добави, че корупцията е бич на страната. “Ако се справим с нея, растежът на БВП на страната ще бъде минимум между 5% и 7%. Малките общини са най-потърпевши от безобразията в България през последните 10 години. Разделението между бедни и богати се е увеличило. Неслучайно над 800 000 българи напуснаха родината през последните години. Целта ни е да ги върнем тук обратно”, допълни Петков.

Премиерът изтъкна, че правителството е договорило въглищните централи да не се затварят и да получим зелена светлина за Плана за възстановяване и устойчивост. “По линия на европейските оперативни програми и на ПВУ страната ни ще получи около 48 млрд. лв. през следващите години. Това е безпрецедентно количество средства, с които България ще се превърне в съвсем различно място, ако бъдат изразходвани правилно”, отбеляза още Кирил Петков.

 

kaynak:https://www.gov.bg/bg/prestsentar/novini/premierat-petkov-razpredelenieto-na-sredstvata-ot-evropeyskite-programi-shte-bade-maksimalno-prozrachno

REKLAM ALANI